«ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ»

 

Όπως θα γνωρίζετε – θυμάστε, στα τέλη του 2019, είχαμε βρεθεί στο επίκεντρο και στο «μάτι» του κυκλώνα με αφορμή της πρωτοβουλίας του κου Γιάννη Μάργαρη, Διοικητή της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, για να δοθούν οι δύο τελευταίοι όροφοι στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου έτσι ώστε να μπορούν να φοιτήσουν περισσότερα παιδιά και ως επι το πλείστων Χιωτάκια.

Μας κατηγόρησαν τότε, ότι είμασταν ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία που είναι τελείως αναληθές, δεν είναι δυνατό να είμαστε ενάντια στους αυριανούς συναδέλφους μας, ενάντια στο μέλλον και τους συνεχιστές της ένδοξης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.

Την ίδια χρονική περίοδο με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ «Στα δύο οι Ναυτικοί για την παραχώρηση του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών», λόγω παρέμβασης της Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν( Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού) που είναι Εκπολιτιστικός Σύλλογος και έχει μέλη μόνο Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, και δεν είναι συνδικαλιστικός σύλλογος, είναι εκπολιτιστικός σύλλογος βάση του καταστατικού του συλλόγου, ότι είναι υπέρ της παραχώρησης των δύο ορόφων στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, αλλά ποτέ δεν μας εξήγησαν τον λόγο της παρέμβασης του συλλόγου, σε τι αποσκοπούσε, ποια ήταν η πραγματική αιτία αυτής της δήλωσης.

Εμείς δεν διαφωνούσαμε, το μόνο που ζητούσαμε ήταν να γίνει επιτελούς αποδεκτό το αίτημά μας με την τοποθέτηση ενός Ιατρού για συνταγογράφηση στον πρώτο όροφο του Οίκου Ναύτου Χίου, κάτι με το οποίο δεσμεύτηκε ακόμη και ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κύριος Αυγουλάς κατά την επίσκεψη του στην Χίο, και ότι θα παρθεί πρωτοβουλία για να γίνει το αίτημά μας δεκτό.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, σε ανάρτηση του Διοικητή της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης για την παράταση της χρήσης στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, για διδασκαλία των χώρων του Οίκου Ναύτου Χίου για άλλα τρία (3) χρόνια, διαβάσαμε το κάτωθι σχόλιο του Προέδρου της Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν, το μεταφέρουμε όπως γράφτηκε:  «Κάνανε μαζί την αρχή κύριε Διοικητή μου, Ήταν εναντίον μας, Αλλά μας κατάλαβαν και κυρίως ο κύριος Αυγουλάς, Παραχωρήθηκαν τους δύο ορόφους στην ΑΕΝ μηχανικών Χίου, Καλή συνέχεια στους σπουδαστές, Πάντα κοντά τους»!!

Τι θέλει να πει ο «ποιητής»??, Ποιοι ήταν «εναντίον» τους???, Τα «ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»!!, δηλαδή η «ΠΕΣΑΕΝ» διαφωνούσε και εξακολουθεί να διαφωνεί με το αίτημά μας και αίτημα όλης της Ναυτικής Οικογένειας της Χίου, να δοθούν δύο(2) όροφοι του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου με την τοποθέτηση ενός Ιατρού για συνταγογράφηση στον πρώτο όροφο του Οίκου Ναύτου Χίου??

Ευτυχώς, οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι συνάδελφοι και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά την ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ, αναγνωρίζουν και εκτιμούν τον αγώνα μας για την λύση των προβλημάτων μας, γιατί είμαστε συνεχώς κοντά τους όχι με λόγια αλλά με έργα!!

 

Με Συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δ.Σ  ΠΕΣΝΑΤ/ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.