Τα “Σινεμά της Χίου” στις Οινούσσες

 

Η συγκίνηση, η νοσταλγία και οι αναμνήσεις κυριάρχησαν και χτες στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Φρεζούλη «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα» των «εκδόσεων άλφα πι» στο Σινέ Ιωνία των Οινουσσών.

Το θερινό σινεμά του ακριτικού νησιού γέμισε με τον μέχρι πρότινος του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών και νεοεκλεγμένο δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ να εκφράζεται με πολύ κολακευτικά σχόλια για το βιβλίο που ξυπνά θύμησες στους πιο παλιούς και κάνει γνωστές στους νεότερους, άγνωστες πτυχές από το παρελθόν.

Η Ελένη Αχλιόπτα-Κουνή παρουσίασε το βιβλίο με εξαιρετική προσέγγιση ενώ ο Γιάννης Ζωφός θυμήθηκε το Σύλλογο Νέων Οινουσσών και την ηρωϊκή προσπάθεια των μελών του να στήσουν σινεμά στο νησάκι στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80.

Στέλλα Μορφούλη και Γιάννης Τσουμπαριώτης διάβασαν αποσπάσματα από την ιστορική αναδρομή του βιβλίου.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στη Βολισσό την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 8 το βράδυ ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Άννα Λαγού και Δημήτρης Κεφάλας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.