Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου και ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου μας καλούν στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία στην πλατεία Βουνακίου Χίου την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου

 

 

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου και ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου ενημέρωσαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Από ό,τι είπε Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου κος Χρήστος Οικονόμου ” Το πρόβλημα της υγείας και της περιθάλψεως των συνταξιούχων είναι υψηλά στην ατζέντα. Το δημόσιο σ΄σύστημα υγείας έχει γίνει σύστημα για μια μόνο νόσο την στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει και αν κάπου βοηθάει, το κάνει επί πληρωμή.

Πρέπει να αποδοθεί στους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη.

Το εμβόλιο έχει γίνει εμπορεύσιμο προϊόν την στιγμή που πρέπει να δοθεί ελεύθερα στον κόσμο και να καταργηθούν οι πατέντες.

Το κόστος ζωής για όλους έχει γίνει αβάσταχτο.

Μας έδωσαν κάποια αναδρομικά και τώρα μας τα φορολογούν, εκ των υστέρων, με 30% ενώ οι περισσότεροι τα έχουν ήδη ξοδέψει για τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε . Όλα τα έχουμε δουλέψει και όλα τα έχουμε πληρώσει.

Να είναι σίγουροι ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Ο πρόεδρος ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου κος ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ δήλωσε τα παρακάτω:

“Συμπαραστεκόμαστε στην ΠΝΟ στον αγώνα της για την Ακτοπλοΐα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Ποντοπόρους που βρίσκονται και αυτοί στις επάλξεις.

Μας παίρνουν πίσω σχεδόν τα μισά από τα αναδρομικά που μας έδωσαν πριν ένα περίπου χρόνο.

Νάστε σίγουροι ότι κάποιοι συνταξιούχοι ναυτικοί πεινάνε. Όλα τα σωματεία συνταξιούχων ναυτικών της Χίου καθώς και οι σπουδαστές των ΑΕΝ θα συμμετάσχουν στην πλατεία Βουνακίου Χίου την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 10,30 π.μ. στην πανελλαδική διαμαρτυρία που θα γίνει από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Τα αιτήματα που θα επιδοθούν στο Πρωθυπουργό είναι :

Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δημιουργία νέων ΜΕΘ, να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη επαυξημένες ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια των αγορών, να γίνει μείωση του κόστους των λαϊκών αγαθών, να αποδοθούν το 0,5 του προϋπολογισμού για το 2020-2021 , να αποδοθούν τα αναδρομικά για την 13η και 14η σύνταξη και για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις αφορολόγητα σε όλους τους συνταξιούχους γιατί “πανδημία δεν σημαίνει αμνησία”

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.