Συμμετοχή του Δήμου Χίου στο 1st CIVINET FORUM

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στα πλαίσια του 1st Civinet Forum παρουσιάστηκε από την Δημοτική Αρχή της Χίου το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας της Καλαμωτής. Το σχέδιο είναι πρωτοποριακό για τον Ελλαδικό χώρο καθώς δίνει λύση σε μια οικιστική περιοχή που έχει μειωμένη πρόσβαση (Καστροχώρι με συγκεκριμένες εισόδους), διατηρεί τα παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου και παράλληλα δίνει χώρο στους πεζούς και στους  εναλλακτικούς τρόπους κίνησης των πολιτών. Το σχέδιο είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την ανάπτυξη των 21 Μαστιχοχωρίων και έχει την ομόφωνη αποδοχή του κοινοτικού συμβουλίου Καλαμωτής.

Το 1st Civinet Forum είναι το πρώτο συνέδριο για την βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα, υποστηρίζεται από τους συμμετέχοντες Δήμους της Ελλάδος και της Κύπρου και τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Civitas). Η αποστολή του Δήμου Χίου ήταν απόλυτα επιτυχής και αποτελείτο από τους: Ευγενία Μαρίνη και Άννα Μπενέτου που παρουσίασαν το σχέδιο, τον Θεοδόση Σταθόπουλο Πρόεδρο της Καλαμωτής και τον Αντώνη Ζερβάκη Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου. Σημαντικότατη είναι η συμβολή του καθηγητή κ. Θάνου Βλαστού που με την εμπειρία, τις γνώσεις του και την αστείρευτη αγάπη του για την Καλαμωτή αποτέλεσε το πυλώνα ανάπτυξης του σχεδίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.