Απαραβίαστο το δικαίωμα αργίας την Κυριακή 9 Ιουνίου

Στην ημερήσια διάταξη υπενθυμίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, ότι πρέπει να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εργαζομένων της αγοράς, την Κυριακή 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών, ενώ το δικαίωμα της αργίας την ημέρα αυτή ούσα η τελευταία της εβδομάδας, είναι απαραβίαστο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

“Κύριε Πρόεδρε.

Σας υπενθυμίζουμε το θέμα το οποίο συζητήσαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε το γεγονός η Κυριακή της 9ης Ιουνίου, ημέρας των ευρωεκλογών, να θεωρείται εργάσιμη για τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στα καταστήματα της αγοράς, με βάση απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής το 2023, που πιθανόν δεν είχε υπολογίσει αυτό το ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δηλώσουμε τουλάχιστον εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι είναι απαραβίαστο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες το δικαίωμα των εργαζομένων της Κυριακής αργίας.

Ωστόσο για το συγκεκριμένο θεωρούμε βασικό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα η δημοτική αρχή να ακυρώσει αυτή την απόφαση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν απρόσκοπτα και όχι με την ψυχή στο στόμα ή και ενδεχόμενες πιέσεις, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αν και είχατε αναφερθεί, ότι θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Μάη, δεν συνέβη κάτι τέτοιο,  για ευνόητους σε εμάς λόγους που δεν αφορούν εσάς.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να θέσουμε το θέμα προ Ημερήσιας διάταξης και καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να το στηρίξουν, στηρίζοντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους δημότες μας .

Παρακαλούμε λοιπόν για τις δέουσες ενέργειες εκ μέρους σας.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.