Τελευταία μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων στο αρχοντικό  Castelli στον Κάμπο της Χίου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Από την  Περιφερειακή Ενότητα Χίου υπενθυμίζεται  ότι  σήμερα Πέμπτη 07.09.2023 είναι η τελευταία μέρα των τριήμερων (4-7/9) εκδηλώσεων στο αρχοντικό  Castelli, Κάμπος Χίου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

Θα πραγματοποιηθεί Ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου, Associate Editor of Opera Now magazine, UK, αρθρογράφου για θέματα όπερας και μουσικής, συγγραφέα, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση στη Μουσική και την Όπερα».

Η ομιλία εστιάζεται στην έντονη επιρροή των σφαγών της Χίου και του Μεσολογγίου σε μεγάλους δυτικούς συνθέτες. Θα περιέχει αποσπάσματα από την Όπερα του Ροσσίνι «Η Πολιορκία της Κορίνθου», την Καντάτα του Εκτώρ Μπερλιόζ «Η Ελληνική Επανάσταση» και τις Όπερες «Μάρκος Μπότσαρης» και «κυρά –Φροσύνη» του Παύλου Καρρέρ.

Επίσης ανακοινώνεται   ότι η εκδήλωση της  Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023  που ήταν προγραμματισμένη  στις  7.30 μ.μ στο Αρχοντικό Ριζικό, Κάμπος Χίου  με την Μαγια Τσόκλη αναβάλλεται  και θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.