Τη δωρεά δύο εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου ανακοίνωσε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

O Μ. Ηλιόπουλος εξήγγειλε τη σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος, του Ιδρύματος Ηλιόπουλου, στη μνήμη του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου, με σκοπό τη στήριξη νησιών του Αιγαίου σε πέντε βασικούς τομείς: την Υγεία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Οπως ανέφερε, επιδιώκει το ίδρυμα να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός του 2023. Επιπλέον δήλωσε ότι τα πρώτα 2 εκατομμύρια θα έχουν διατεθεί εντός 12 μηνών, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει και δεύτερο στάδιο χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, συνεργάτες του και ο ίδιος προσωπικά έχουν ήδη έρθει σε επαφή με δημάρχους και άλλους εκπροσώπους αρκετών νησιών του Αιγαίου και έχει γίνει μία πρώτη καταγραφή των βασικών αναγκών και κυρίως εκείνων που επείγουν, όπως για παράδειγμα ασθενοφόρα ή μονάδων τεχνητού νεφρού. Επιπλέον, τόνισε πως επιδιώκει να ενισχύσει την «πράσινη οικονομία» των νησιών τοποθετώντας στα λιμάνια φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και δημιουργώντας υποδομές για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων.Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στην προ εβδομάδος πρωτοβουλία του, τη δωρεά αλληλεγγύης ενός εκατομμυρίου ευρώ προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, την οποία επισκέφθηκε στις 15 Φεβρουαρίου οπότε και συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον πρώην πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή: Καθημερινή

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.