Τουρισμός: Πέντε ξενοδοχεία ανοίγει η κινεζική Fosun στην Ελλάδα, ένα από αυτά στο Πυθαγόρειο της Σάμου

 

Στοίχημα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκτασή του στον ελληνικό τουρισμό ενεργοποιεί ο κινεζικός όμιλος Fosun Tourism, που ελέγχει τη διεθνή αλυσίδα Club Med και έχει αγοράσει τα τελευταία έτη επιλεγμένα σήματα και ακίνητα της Thomas Cook, αφού αυτή χρεοκόπησε το 2019. Παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις με Ελληνες ιδιοκτήτες προνομιακών ξενοδοχειακών ακινήτων προκειμένου να συνάψει νέες συμφωνίες συνεργασίας και να υψώσει τα σήματα της Casa Cook και Cook’s Club σε ακόμα περισσότερους προορισμούς, ενώ ξεκινάει επέκταση και ανακαίνιση του ιστορικού Club Med στο Γρεγολίμανο της Εύβοιας.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, και πάντως πριν από το καλοκαίρι, έχει προγραμματίσει να ανοίξει τουλάχιστον τέσσερις νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στη Σάμο και τη Ρόδο, πέραν αυτών που λειτούργησαν ήδη τα προηγούμενα έτη. Η μία εξ αυτών είναι η Cook’s Club Ialysos Rhodes και βρίσκεται στην Ιαλυσό της Ρόδου. Είναι νεόδμητη, διαθέτει 80 δωμάτια, απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και θα ανοίξει για πρώτη φορά φέτος. Στη Ρόδο βρίσκεται και η δεύτερη μονάδα της, το Cook’s Club City Beach Rhodes, που λειτούργησε για πρώτη φορά με τα σήματα της Thomas Cook το 2019, λίγο πριν καταρρεύσει ο βρετανικός τουριστικός όμιλος. Η δεύτερη νέα μονάδα του κινεζικού ομίλου που θα ανοίξει φέτος στην Ελλάδα είναι το Cook’s Club Corfu στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στις Γουβιές, με δυναμικότητα 195 δωματίων, ενώ η τρίτη το νέο boutique ξενοδοχείο Casa Cook Samos, στο Πυθαγόρειο, που διαθέτει 128 δωμάτια. Αλλη μια μονάδα βρίσκεται στη Μύκονο ενώ ο κινεζικός όμιλος φέρεται να συζητάει και μια δεύτερη συνεργασία στη Σαντορίνη.

Ο όμιλος στην Ελλάδα θα λειτουργεί πλέον 8 μονάδες Cook’s Club και  Casa Cook. Τα υπάρχοντα συγκροτήματα με τις συμφωνίες τους και τα σήματα Cook’s Club και Casa Cook απέκτησε η Fosun Tourism έναντι περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 μαζί με άλλες μονάδες διεθνώς. Στην Ελλάδα εκτιμάται πως έχει έκτοτε δαπανήσει επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους, όπως και για τη λειτουργία των νέων μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018, μια χρονιά πριν καταρρεύσει και πουληθεί στη Fosun, η Thomas Cook συνεργαζόταν με τα δικά της εμπορικά σήματα με  50 περίπου ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Επιπλέον 20 εκατομμύρια αντιστοιχούν στον προϋπολογισμό για την επέκταση και ανακαίνιση του ιστορικού Club Med στο Γρεγολίμανο της Εύβοιας, το οποίο όμως λόγω των εκτενών παρεμβάσεων που θα γίνουν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2023. Τα επενδυτικά σχέδια για την Εύβοια ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η θυγατρική της Fosun Tourism, Club Med, μαζί με το επιχειρηματικό της σχέδιο για την ανάπτυξη 17 νέων resort παγκοσμίως έως και το 2024. Ωστόσο, επειδή η μονάδα στην Εύβοια θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στη λεκάνη της Μεσογείου, έχει αποκτήσει προτεραιότητα στην ολοκλήρωση και επαναλειτουργία της, σημειώνουν πηγές της Fosun. Υπενθυμίζεται πως το Club Med στο Γρεγολίμανο, εκτός από μία από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες, διαθέτει την κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα και μεγάλο αριθμό bungalows, η πλειονότητα εκ των οποίων βρίσκεται πάνω στην ακτογραμμή και θα αναβαθμιστούν ριζικά στο πλαίσιο του business plan.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.