Οκτώ επιπλέον απευθείας πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας από την Άνοιξη

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οκτώ επιπλέον απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, από επτά αεροδρόμια και έξι διαφορετικές πόλεις, προστίθενται στην σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, προμηνύοντας, μεταξύ άλλων, την «ολική επαναφορά» του ελληνικού τουρισμού κατά το προσεχές καλοκαίρι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΤ, οι απευθείας πτήσεις αυτές, που έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα της «Emirates», που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη όλο τον χρόνο, πρόκειται να ξεκινήσουν σταδιακά από τις 7 Μαρτίου και θα έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο πρόγραμμα των αεροδρομίων έως και τις 7 Απριλίου.

Βάσει αυτού του προγράμματος, την αρχή κάνει η «Delta Airlines», που είχε εκφράσει την πρόθεση να επισπεύσει την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάιο. Πλέον, όμως, εκτιμώντας την εικόνα της αγοράς, η «Delta» θα ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 7 Μαρτίου, από τη Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο «JFK»), την Ατλάντα και την Βοστώνη.

Την 1η Απριλίου, θα επανέλθουν στο πρόγραμμα οι απευθείας πτήσεις της «United Airlines», εξυπηρετώντας τη Νέα Υόρκη, μέσω του αεροδρομίου «EWR» (Νιούαρκ), αλλά και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, μέσω του αεροδρομίου «Washington Dulles».

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί στις 7 Απριλίου με την «American Airlines», η οποία θα ενεργοποιήσει τις απευθείας πτήσεις από τη Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο «JFK»), το Σικάγο και την Φιλαδέλφεια, όπου επίσης υπάρχει έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, οι συνολικός αριθμός των απευθείας πτήσεων από τα αμερικανικά αεροδρόμια προς την Αθήνα θα ξεκινήσει από 11 ημερησίως, φτάνοντας κατά την περίοδο αιχμής τις 14, προμηνύοντας εκτόξευση της επισκεψιμότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μια εβδομάδα καταργήθηκε η υποχρέωση του αρνητικού τεστ Covid-19 για τους πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες από τις ΗΠΑ, ένα μέτρο που είχε θεσπιστεί εσπευσμένα για όλες τις διεθνείς αφίξεις τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω της εξάπλωσης της Ομικρον, αλλά, εν τέλει, αποδείχθηκε βραχύβιο.

Στις 2 Απριλίου ο Καναδάς

Η επέκταση των υπερατλαντικών απευθείας πτήσεων δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ, αλλά συνολικά και την Βόρειο Αμερική, καθώς ανάλογο πρόγραμμα ξεκινάει και για τον Καναδά, αρχής γενομένης από τις 2 Απριλίου.

Πρόκειται για μια είδηση η οποία επισημοποιήθηκε μετά την συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με τον πρέσβη του Καναδά, Μαρκ Αλεν (Mark Allen), η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η απευθείας αεροπορική σύνδεση με τον Καναδά, η οποία και παραμένει εποχική, θα επεκταθεί, αφού θα έχει διάρκεια μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, την στιγμή που, έως πρόσφατα, περιοριζόταν στα τέλη Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, η οποία, σε συνδυασμό με την πρόσφατη άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τον Καναδά, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την καναδική αγορά.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Αλεν ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού και για την αλλαγή της ταξιδιωτικής οδηγίας του Καναδά, καθώς μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας συνιστούσε στους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Πηγή: ekirikas.com

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.