Το Αίμα νερό γίνεται;

Ακούω όλες αυτές τις μέρες για την λειψυδρία του Βροντάδου καθώς και τις εκδηλώσεις της Κλειδούς για τα 46 έως 47 χρόνια από την εγκατάσταση του νερού στο Πλατανάκι από μια ομάδα από τούς ιδρυτές και φίλους του ΦΟΒ, μου ήρθαν στην μνήμη τα γεγονότα που έχω ζήσει από το 1966 όταν πρωτογνώρισα την Ιουλία γένος και καταγωγής της περιοχής του Ρήγου και μάλιστα με την μεγάλη έκταση και ιδιοκτησία του παππού και της γιαγιάς της Ιακώβου και Ιουλίας Καμίτση που εκτείνεται από την Αγία Μαρίνα μέχρι του Ρήγου εκτάσεως περίπου 15 στρεμμάτων.

Και κάνω τον συνδυασμό και τον συνειρμό με γεγονότα και πρόσωπα.
Ένας από τα μέλη της επιτροπής για την Κλειδού ήταν ο Γεώργιος Καμίτσης πρώτος πρόεδρος και από τους ιδρυτές του ΦΟΒ το 1924 και ξανά πρόεδρος το 1932 και από το 1965 μέχρι τον Ιούλιο του 1967 που καθαιρέθηκαν όλα τα αιρετά συμβούλια από την χούντα!
Και αναφέρομαι στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο 1965 έως το 1967 γιατί σ’αυτά τα δύο χρόνια έγιναν μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις πρωτοστατούντος του ΦΟΒ με πρόεδρο τον Γεώργιο Καμίτση και το τότε διοικητικό συμβούλιο!
Είναι η εποχή που ξεκίνησε η πρώτη Ομηρική κίνηση για την μετέπειτα Ομηρική Ακαδημία και η μετονομασία της Βρύσης σε Δασκαλόπετρα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Βροντάδου με προσωπική ενέργεια του Γεωργίου Καμίτση και Διαμαντή Σιαλιάρη.
Και τα ιστορικά γεγονότα τα αναφέρω γιατί τα τελευταία χρόνια λησμονούνται τα ονόματα των πρωτεργατών σε διάφορες εκδηλώσεις ή αναφέρονται άλλα ονόματα πιστεύω από άγνοια και όχι εσκεμμένα επειδή δεν υπάρχει πλέον στο Βροντάδο το επίθετο Καμίτση.
Γι’αυτό παραθέτω γραφτά στοιχεία και φωτογραφίες από το αρχείο που ευτυχώς διαθέτω και είναι από επίσημα έντυπα του ΦΟΒ.
Εγώ όμως ως ανηψιός εξ αγχιστείας που στις φλέβες και αρτηρίες των παιδιών μας και στις εγγονούλες μας εκτός το αίμα του Πυκνή κυλάει και το αίμα της γιαγιάς τους Αγγελικής Καμίτση αδελφής του Γεωργίου Καμίτση θα τους θυμίζω την ιστορία.
Αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται γιατί μπορεί να μην υπάρχει στο Βροντάδο το επίθετο Καμίτση, κυλάει όμως το αίμα στις φλέβες και αρτηρίες σε απογόνους των εννέα παιδιών που είχε ο Ιάκωβος και η Ιουλία Καμίτση!
Ένας από αυτούς που κυλάει το αίμα της οικογένειας Καμίτση είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧΝ Βασίλης Μυριαγκός που η μητέρα του Φιλία ή Τριαντάφυλλο αδελφή του Γεωργίου Καμίτση και θυγατέρα του Ιάκωβου και της Ιουλίας Καμίτση.
Τι σύμπτωση όμως ο θείος Γεώργιος Καμίτσης να πρωτοστάτησε για το νερό της Κλειδούς και με πρόεδρο της ΔΕΥΑΧΝ τον ανηψιό του Βασίλη Μυριαγκό να έχει η περιοχή του Ρήγου και Βόρειου Βροντάδου σοβαρότατο πρόβλημα υδροδότησης και λειψυδρίας!
Δεν θα αναφέρω τίποτα άλλο νομίζω ότι με την γραφίδα μου σκιαγραφώ την παρουσία μου γιατί δεν θέλω να παρευρεθώ σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις επειδή ο αυθορμητισμός μου πολλές φορές ενοχλεί τους παρευρισκόμενους με τον λόγο και την γλώσσα μου!
Καλημέρα με υγεία και χαρά και την ευχή μου να προχωρήσει το έργο Φάντασμα το φράγμα της κόρης το γεφύρι για να έχουμε νερό στην Χίο και να μην λέμε το νερό νεράκι…. αλλά δυστυχώς με μεγάλη λύπη βλέπω ότι και τα φανάρια του περιφερειακού θα γίνουν φαντάσματα!
Χίος 4 Αυγούστου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.