ΤΟ «ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ»

26 Φεβρουαρίου 2020

Και βέβαια γνωρίζετε ότι το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», όμως δεν γνωρίζετε βέβαια ότι το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Κι εξηγώ:

Ώρα 8 και κάτι, μόλις γύρισα από το Σύνταγμα από μια ακόμη απο­τυχημένη (για τους Χιώτες) συγκέντρωση που έγινε για να μην γίνουν νέες «δομές» στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου! Γνωστό το θέμα, κακός ο συντονισμός και η προετοιμασία! Μόλις χθες όλοι μας (και ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ – Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής) ειδοποιη­θήκαμε (μάλλον από κάποιον Μυτιληνιό) ότι «θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή και… όσοι πιστοί προσέλθετε». Έτσι, καμιά 80αριά(!!!) Χιώτες, στην πλειονότητά τους Βολισιανοί, βρεθήκαμε μπροστά στη Βουλή προ­σπαθώντας να πείσομε την Κυβέρνηση να… αποσύρει τα ΜΑΤ. Ναι, να αποσύρει τα ΜΑΤ. Ένα από τα πολλά συνθήματα έλεγε: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του Λαού η τόλμη θε να τη σπάσει»!

Μάλλον οι αυτοσχέδιοι ποιητές ξέχασαν το πρόβλημα, το οποίο είναι η ματαίωση της κατασκευής νέων δομών (hot spots στην… καθομι­λουμένη) και όχι η… «απόσυρση» των ΜΑΤ από τα νησιά μας!

Για να επανέλθω στη συγκέντρωση, υπήρχε πράγματι αρκετός κόσμος (2.000 άτομα, Μυτιληνιοί, Σαμιώτες – δεν γνωρίζω πόσοι – και καμιά 80αριά Χιώτες όπως ήδη ανέφερα, με μπροστάρη τον Πρόεδρό μας Αργύρη Κοκκινάκη). Βρονταδούσοι είμαστε οι εξής: Γιάννης Κοτσάνης (Αντι­πρόεδρος ΕΒΑΤ), Στέλιος Βασιλάκης, Παντελής Ρούσος, εγώ (ο γράφων δηλ.), η κ. Δέσποινα Βλυσίδου, το ζεύγος Πιτσιλού, το ζεύγος Τσούκαρη-Παφίτου, ο κ. Γ. Τσούρος, οι αδελφές Ψαρά, ο κ. Ψωμάκης, η κ. Αρι­στούλα Κουφοπαντελή, οι αδελφές Βέργου (Μαρία και Μαργαρίτα του Αναστασίου), και η Εβελίνα Νιαμονίτη. Τα ονόματα τα γράφω κατ’ απαίτηση κάποιου εκ των συμμετεχόντων, και ασφαλώς ξέχασα ή δεν είδα αρκετούς, και ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη που τους παρέλειψα!…

Στη συγκέντρωση φάνηκε και η σύζυγος του Περιφερειάρχη μας κ. Δήμητρα Μουτζούρη. Πρέπει ιδιαιτέρως να τονίσω ότι οι Μυτιληνιοί κατέβηκαν σωστά προετοιμασμένοι, με σημαίες, πανώ, μπροσούρες, φεϊγβολάν κλπ. κλπ. Σταχυολογώ από ένα έντυπο που βρέθηκε στα χέρια μου από τον Σύλλογο Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης»:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λέσβο.
  • Να μην γίνει κανένα νέο hot spot ούτε στο χωριό μας ούτε πουθενά αλλού στο νησί.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.
  • Να πιεστεί η ΕΕ, ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες.
  • Να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή από τη Συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να μη γίνει ο Μανταμάδος και η Λέσβος στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγώ απεχώρησα λίγο νωρίτερα, διότι εν τω μεταξύ είχαν μπει στη Βουλή η ομάδα των διοργανωτών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ κ. Αργύρης Κοκκινάκης!…

«Ες αύριον τα σπουδαία» λοιπόν!

Εύχομαι καλά μαντάτα κι ελπίζω σε καλύτερη διοργάνωση την επόμενη φορά!…

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

 

 

Υ.Γ.:     27-02-2020. Μαθαίνω την επομένη, ότι τα ΜΑΤ απεσύρθησαν από τα νησιά μας κατόπιν «απρεπιών» ένθεν κακείθεν, και ο κ. Μουτζούρης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα «δι’απρεπή συμπεριφορά»! Για τη μεταφορά των δομών εκτός νησιών, ούτε κουβέντα! Ξαναγράφω των ευχή μου: Καλή Φώτιση σε όλους μας κι εύχομαι την επόμενη φορά να παραβρεθούμε περισσότεροι από 200(!) Χιώτες και περισσότεροι από 50 Βρονταδούσοι, σε όποια συγκέντρωση γίνει για εθνικό σκοπό (σ.σ. στην παρούσα συγκέντρωση παραβρέθηκαν και Μακεδονομάχοι και εκπρόσωποι του ΚΚΕ, δι’ευνοήτους λόγους)!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Από το Πλωμάρι έως τη… Χίο!… (κάπου εκεί είναι και η Σάμος)!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.