Το Δ.Σ της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, κάνουμε παρέμβαση για να αναδείξουμε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμία «ατομική ευθύνη», δεν είμαστε συνένοχοι στις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που συνέβαλαν στην διαρκή υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τραγικές συνέπειες στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Οι συνταξιούχοι δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, είμαστε ενάντια στις απολύσεις, να μη καταστρατηγηθούν συλλογικές συμβάσεις, να μη χαθούν μισθοί και θέσεις εργασίας.

Αιτούμε,

-. άμεση πρόσληψη μονίμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, και επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

– Πλήρη εξοπλισμό μέσων υγειονομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

– Καμία απόλυση, καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών.

– Ουσιαστικός έλεγχος της υγείας των ναυτεργατών στα καράβια. Με ευθύνη της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών εταιρειών, κάθε πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και για την ατομική προστασία των ναυτεργατών όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.