Το ευφυές της Κέρκυρας στην διαχείριση απορριμμάτων που δεν ακολούθησε η Χίος!!

Το ευφυΐες της Κέρκυρας με την μεταφορά απορριμμάτων στο σύνολο των τριών Δήμων. Αυτά βέβαια αντιλαμβάνονται ορισμένοι, οι οποίοι, δεν μπαίνουν στον κόπο να μελετήσουν τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αντίθετα, τα περιγελούν και θεωρούν εαυτούς ειδήμονες, στηρίζοντας την μεταφορά σε άλλο νησί ή νομό, έναντι των υποδομών και των έργων διαχείρισης που επιτύχαμε με το τελευταίο Νομοσχέδιο μέσω της διεύρυνσης του Φορέα.

 

Προκρίνουν ανέξοδα , ανεύθυνα και δημαγωγικά  έως λύση, την πανάκριβη μεταφορά που πληρώνουν άλλοι Δήμοι, επιπλέον του τέλους εισόδου εγκαταστάσεων , επεξεργασίας και διαχείρισης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 200 /tn.

 

Παράλληλα, στρεβλώνουν γεγονότα που ακολούθησαν από διακρατικές συμφωνίες, που κατέληξαν σε σκάνδαλα διαχείρισης απορριμμάτων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (παραδ. Γερμανίας – Τουρκίας εξαγωγή απορριμμάτων κ.α.) και τα παρουσιάζουν έως «καλές πρακτικές».

 

Αυτές οι φωνές και οι τοποθετήσεις, χωρίς γνώση και ηθική, οδήγησαν την Χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, προκαλώντας ανυπέρβλητα προβλήματα και τεράστια κόστη αντί της ορθολογικής διαχείρισης.

 

https://www.kerkyrasimera.gr/archives/148910/k%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.