Το Μελιτζανάτο του Λευτέρη Πυκνή …. Και καλή σας όρεξη!

Μπουρουρισμένος και αγανακτισμένος από την επικαιρότητα γενικώς, με τα όσα συμβαίνουν ανά την υφήλιο και περισσότερο στην Ελλάδα μας σε όλους τους χώρους…… αντιεμβολιαστές , τραμπούκους, ανεγκέφαλους ,πολιτικάντηδες , ακροδεξιόστροφους και Ακροαριστερόστροφους και ειδικότερα τους Εθνοπατέρες που δεν κοιτάζουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας αλλά αποβλέπουν σε κομματικά οφέλη εναντίον της Εθνικής μας Άμυνας λέω να σταματήσω να ασχολούμαι με αυτούς και γιαυτό σάς παρουσιάζω τις μαγειρικές μου δημιουργίες!
Όπως έχω ξαναγράψει η Μαγειρική θέλει Έμπνευση, Φαντασία και μεράκι !
Όπως γράφω στον τίτλο ” Το Μελιτζανάτο ” και καλή σας όρεξη και σας περιγράφω τα υλικά και την όλη διαδικασία της δικής μου παρασκευής!
Στην φωτογραφία φαίνονται όλα τα υλικά που χρειάζεται το δικό μου Μελιτζανάτο!
1) Πέντε έως έξι Μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2) Πέντε έως έξι πατάτες Μεγάλου μεγέθους κομμένες και αυτές σε ροδέλες
3) Τρεις μεγάλες πράσινες πιπεριές
4) Τέσσερα ή Πέντε ξερά κρεμμύδια
5) Πέντε έξι φρέσκα κρεμμυδάκια με πράσινο
6) Ένα ματσάκι μαϊντανός
7) Κομματιασμένο κρέας της αρεσκείας σας βοδινό ή χοιρινό στο μέγεθος σουβλακιού περίπου η ποσότητα έξι σουβλακιών
? Δύο κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι κον κασέ ή φρέσκα Ντοματάκια ψιλοκομμένα
9) Αλατοπίπερο της αρεσκείας σας και φυσικά αρκετό ελαιόλαδο πού ρίχνουμε στο τσουκάλι μας επειδή είναι της κατηγορίας “λαδερά “.
Αφού έχουμε καλά πλύνει όλα τα υλικά ξεκινάμε την διαδικασία με την χύτρα ή το τσουκάλι πάνω στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και αμέσως ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, κατόπιν τις πιπεριές λίγο χοντροκομένες , καθώς και τον μαϊντανό με το ψαλίδι κομμένο και αφού αρπάξουν λίγο και αρχίζει το τσιγάρισμα τότε ρίχνουμε και το Κομματιασμένο κρέας μέχρι να ροδίσει και συγχρόνως ρίχνουμε τις Μελιτζάνες να αρπάξουν λίγο από το τσιγάρισμα και αμέσως και τις πατάτες στο ίδιο μοτίβο με λίγο ανακάτεμα και αμέσως τις δύο κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι και νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε λίγο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το αντίστοιχο αλατοπίπερο.
Απ αυτή την στιγμή το αργότερο μέσα σε μισή ώρα το Μελιτζανάτο είναι έτοιμο και το αφήνουμε να τραβήξει τα ζουμιά του.
Και όπως είπαμε ποτέ δεν φεύγουμε πάνω από το τσουκάλι όταν μαγειρεύουμε ασχέτως αν έχει πολύ νερό γιατί όταν είναι ζαρζαβατικά λιώνουν προτού το καταλάβουμε!
Μοσχοβολούν όλα τα υλικά και η γεύση τους από τα κρεμμύδια είναι σκέτη γλύκα και όταν το δοκιμάσετε γιατί στην πραγματικότητα έχουν όλα μαζί λιώσει και είναι μπουκιά και συχώριο να τρώει η μάνα και τού παιδιού να μην δίνει!
Όλα τα υλικά κοστίζουν περίπου δέκα με δώδεκα ευρώ αλλά η ποσότητα φθάνει για να φάνε δέκα άτομα για δύο μέρες!
“ΦΘΗΝΆ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΆ “
Αξίζει τον κόπο να μάθετε να μαγειρεύεται όλοι σας γυναίκες και άντρες και να είστε αυτάρκεις και αυτοεξυπηρετούμενοι ανά πάσα ώρα και στιγμή και να μήν έχετε την ανάγκη κανενός!
Αυτά από τον αυτοεξυπηρετούμενο εργένη λόγω χηρείας Λευτέρη που από μικρός έμαθε με το ζόρι από την μάνα του κυρά Μαρία όλες τις δουλειές και σήμερα είναι αυτάρκης!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης με Υγεία και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ!
Χίος 6 Οκτωβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.