Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Χίου.

 

Η Ε. Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ είναι κάθετα αντίθετη με την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Μέσα από μεθοδεύσεις (ηλεκτρονικές εγγραφές, μη εγκρίσεως νέων αλλά απαραίτητων τμημάτων όπως τώρα, αλλά και περικοπή τμημάτων, τομέων, ειδικοτήτων παλαιότερα) με λογιστικού τύπου προσεγγίσεις το Υπουργείου στερεί από μαθητές ΕΠΑΛ του νησιού μας τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τομέα και την ειδικότητα που επιθυμούν (Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων-Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου καθώς και του Βοηθού Νοσηλευτή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου).

Επικαλούνται τη νομιμότητα στον μικρό αριθμό μαθητών, αλλά δεν την επικαλούνται, όταν στριμώχνουν 27 παιδιά σε μία αίθουσα (1,5 τετραγωνικό ανά μαθητή). Και αυτό γίνεται σε νησιά όπως το δικό μας που αντιμετωπίζει και διαφορετικές μορφωτικές- εκπαιδευτικές ανάγκες( γεωγραφική ιδιαιτερότητα, ανάγλυφο περιοχής, ιδιαίτερες κοινωνικές ,οικονομικές, μορφωτικές ανάγκες) .

Είναι προφανές πως στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γίνονται θυσία στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου. Είναι προφανές πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιδιώκει να συρρικνώσει όχι μόνο την επαγγελματική Εκπαίδευση αλλά και τη Γενική. Στόχος είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Όμως στο νησί μας εκτός από τους “βιομήχανους “του τουρισμού και τους εφοπλιστές υπάρχει και ο κόσμος της εργασίας, τα παιδιά των λαϊκών τάξεων, οι μαθητές –εργαζόμενοι, οι οποίοι δικαιούνται να βρίσκονται μέσα στα σχολεία και να έχουν το δικαίωμα της επιλογής.

Η συρρίκνωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και της Γενικής με καταργήσεις … ή μη εγκρίσεως τμημάτων Γενικής Παιδείας, ολιγομελών τμημάτων επιλογής και στους δυο τύπους σχολείων στερεί από τους μαθητές μας τα μορφωτικά τους δικαιώματα και δημιουργεί πλεονάσματα εκπαιδευτικών.

Ζητάμε:

  • την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στην Επαγγελματική και Γενική Εκπαίδευση
  • 20 μαθητές στο τμήμα- 15 στο τμήμα προσανατολισμού – 10 στα εργαστήρια
  • μόνιμους διορισμούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.