Το πιο σύντομο Δημοτικό Συμβούλιο!

 

Πέντε λεπτά μόνο κράτησε η κύρια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χίου, χθες 19/5/2021, κατά την οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα αρκετά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ξεκίνησε 11.40 μ.μ. και τελείωσε 11.45 μ.μ., με τον Πρόεδρο κο  Π. Καλογεράκη να αναβάλει  την συνεδρίαση για σήμερα στις 7 μμ. Είχε προηγηθεί μια μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν έξι ωρών κατά την οποία συζητήθηκαν τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα!

Σε αυτά κυριάρχησε το θέμα της έγκρισης  του ποσού των 372.000 ευρώ  που πρότεινε η αρμόδια υπηρεσία και ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του Δήμου ως  ποσού για την αρχική τιμή του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τις υπηρεσίες φύλαξης των λουομένων σε πολυσύχναστες παραλίες (ναυαγοσωστών) της Χίου.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες θεώρησαν το ποσό αυτό υπερβολικό, ειδικά το τμήμα που αφορούσε το κόστος των καυσίμων και της συντήρησης των μηχανών (τζετ σκι και βαρκών) που προϋπολογίστηκε στις 132.500 ευρώ με τον κο Κ. Τριαντάφυλλο και τον κο Ι. Καραβασίλη να προτείνουν τρόπους μείωσης του ποσού.

Ο κος Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης, ζήτησε την υπερψήφιση των προϋπολογισθέντων ποσών, τα οποία πρότειναν οι υπηρεσίες και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Στο θέμα παρενέβη και η κα Σ. Παληού αναφέροντας ότι μετά την αλλαγή του νόμου ο Δήμος αναγκάστηκε να αναζητήσει εταιρείες εκτός Χίου που μπορούσαν να παράσχουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτούσε ο νόμος με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους.

Οι νέες διατάξεις απαιτούν μηχανοκίνητα μέσα σε κάθε επιτηρούμενη παραλία, κεντρικό σκάφος επίβλεψης για όλες τις παραλίες, ναυαγοσώστη ανά 100 μ., ύπαρξη απινιδωτή (μηχάνημα καρδιακής ανάνηψης) σε κάθε σάκο πρώτων βοηθειών κτλ.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και  έτσι θα έχουμε σε έξι παραλίες της Χίου έντεκα διπλές βάρδιες ναυαγοσωστών με πλήρη εξοπλισμό (μηχανοκίνητο και πρώτων βοηθειών) για ένα τρίμηνο τουλάχιστον.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση ανακάλεσε την απόφασή του  110/21 που πάρθηκε στις 31/3/2021 που αφορούσε την άδεια εγκατάστασης μικτού φωτοβολταϊκού συστήματος μετά ανεμογεννήτριας στην περιοχή Πυργίου μετά από την άρνηση του τοπικού Συμβουλίου να συναινέσει.

Η Συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα διαδικτυακά στις 19.00.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.