Το μνημόσυνο του ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος (Φώτο)

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Υποστρατήγου επί Τιμή και μεγάλου ευεργέτη Ιακώβου Τσούνη τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Τον Φεβρουάριο ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή προς τον εθνικό ευεργέτη στην οποία μεταξύ άλλων τον χαρακτήριζε «Άξιο της Πατρίδας” για όλα όσα προσφέρει και για όλα όσα σημαίνει η προσφορά του για τον τόπο. Τότε, τον είχε συνεχάρη για την προσφορά του στις “Άγιες” Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. «Όταν η περιουσία, που δεν σας χαρίστηκε και στην οποία ανακαλύπτουμε τον ευλογημένο σας κόπο και την φιλανθρωπία της καρδιάς, γίνεται κατάθεση στην τιμή των μεγαλείων του Γένους, των Ιερών που εμπνέουν τον βίο μας, τότε η επένδυση της αγάπης σας προς την Πατρίδα, σε μία εποχή όπως η σημερινή, αποδεικνύει ότι ο πλούτος και η αρετή δεν είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα και μαρτυρεί τι σημαίνει αθόρυβη ευεργεσία για το Έθνος και όχι για το θεαθήναι» είχε υπογραμμίσει ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ., ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.