Η ψηφιακή εφημερίδα «Ο Σχολικός Πύργος» του Δημ. Σχολείου Νενήτων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

 

Με χαρά σας αποστέλλουμε την ψηφιακή μας εφημερίδα «Ο Σχολικός Πύργος» με θέμα «1821-2021: Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης» που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός για το μάθημα της Πληροφορικής του σχολείου μας κ.  Κατερίνα Σβύνου  η οποία συντόνισε και καθοδήγησε ομάδα μαθητών της Στ ταξης.

Η ψηφιακή εφημερίδα υποβλήθηκε για να συμμετάσχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό .ψηφιακής σχολικής εφημερίδας που διοργανώνει ο εκπαιδευτικός οργανισμός orizontes4all, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα και ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά μας που έγιναν δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, ιστορικοί προσεγγίζοντας την τοπική ιστορία και την πολιτιστική τους κληρονομιά με τρόπο διερευνητικό και διαθεματικό.

Παράλληλα, εξοικειώθηκαν  στην αναζήτηση και διαχείριση των πληροφοριών, στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και συνειδητοποίησαν τη σημασία και την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας για την επίτευξη του στόχου.

Γενικότερα, στόχος μας είναι οι μαθητές να αποκτήσουν μια ολιστική αντίληψη της γνώσης και να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για τον κόσμο που πρέπει να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να ζήσουν.

Διαβάστε την εφημερίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο
…https://blogs.sch.gr/dimnen/files/2021/05/ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΕΝΗΤΩΝ-ΧΙΟΥ.pdf
που είναι αναρτημένη στο ιστολόγιο του σχολείου μας
https://blogs.sch.gr/dimnen/

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νενήτων    τηλ: 2271061532
Δέσποινα Κυριακώδη

Η εκπαιδευτικός υπεύθυνη του προγράμματος
Αικατερίνη Σβύνου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.