Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση είναι στο σύνολό του βαθιά ταξικό και αντιεκπαιδευτικό! Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!

Η Εκτελεστική Γραμματεία  ΧΙΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την απεργία και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και από τα αντίστοιχα σωματεία στο νομό ΣΕΠΕ ΧΙΟΥ και ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ .

Για το σκοπό αυτό μεταθέτει την προκηρυγμένη δράση της ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και ενάντια στα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης και  πάλι  στους εργαζόμενους, από τις 11 Ιουνίου , στις 9 Ιουνίου και συγκεκριμένα:

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, ώρα 12:00 κάτω από το σύλλογο δασκάλων και Νηπιαγωγών, ημέρα απεργίας της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αλλά και όσων συναδέλφων το επιτρέπει το ωράριό τους, να δώσουν το μαχητικό «παρών».

Διεκδικούμε:

  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.
  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις.Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Στελέχωση όλων των σχολείων και κίνητρα ιδιαίτερα των δυσπρόσιτων περιοχών.
  • Άδειες ειδικού σκοπού και για ευπαθείς ομάδες στους αναπληρωτές, χωρίς την αφαίρεση του επιδόματος αδείας. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Δε θα επιτρέψουμε την παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων.Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.