Το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ συμμετέχει στην αυριανή Πανελλαδική κινητοποίηση των ΑΜΕΑ για την υγεία

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου καλεί το Σωματείο ΕΦΚΑ Χίου  τα μέλη του .

Σε αυτήν αναφέρουν:

“Το Σάββατο 18 Ιουνίου ,στις 10.30 στην πλατεία Βουνακίου ,να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση Πανελλαδικής δράσης των ΑΜΕΑ για την υγεία,την ακρίβεια,την ειδική αγωγή.Συνάδελφοι,όλοι είμαστε «εν δυνάμει» ΑΜΕΑ.Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας συνεχώς επιδεινώνεται,όσον αφορά στη διάγνωση και θεραπεία σοβαρών ασθενειών.Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού υγείας στο νοσοκομείο της Χίου ,όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΣΝΟΧ,η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι απελπιστική.Μετά τον χαλασμένο μαστογράφο ,τον παροπλισμένο μαγνητικό τομογράφο,τώρα δεν υπάρχει και αξονικός τομογράφος.Με την ακρίβεια στα τρόφιμα ,στην ενέργεια,στα εισιτήρια,είμαστε καταδικασμένοι όσοι  βρεθούν στην ανάγκη εξετάσεων στα συγκεκριμένα διαγνωστικά εργαστήρια,διότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.Με την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων ,όπως ογκολόγου κ.λ.π η κατάσταση γίνεται τραγική.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό .Η υγεία μας ΔΕΝ είναι εμπόρευμα.Με 35 και 40 χρόνια δουλειάς ,πληρώσαμε για να έχουμε ασφάλιση και σύνταξη.ΔΕΝ χρωστάμε σε κανένα,δεν δανειστήκαμε,δεν μας χαρίστηκε τίποτα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τους λογαριασμούς

-Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας ,να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται,να σταματήσουν οι περικοπές των εφάπαξ

-Αμεση αποκατάσταση της λειτουργίας αξονικού ,μαγνητικού τομογράφου και μαστογράφου

-Ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο καθώς και κάλυψη των ιατρικών ειδικοτήτων που λείπουν.

-Αμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των κέντρων υγείας Χίου και Πυργίου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

-Να μας αποδωθεί το 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020-2021 που έχει νομοθετηθεί από τη Βουλή.

-Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία

-ΝΑΙ στην ειρήνη ,ΟΧΙ στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο.Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

Συνάδελφοι,μόνο με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε την υγεία μας και τις ζωές μας.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/22 ΣΤΙΣ 10.30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ”, καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου ΕΦΚΑ Χίου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.