Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Χίου στηρίζει την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου χαιρετίζει και στηρίζει την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ  που θα γίνει στις 18-19 Ιούνη στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στη Δραπετσώνα του Πειραιά.

Το ΠΑΜΕ ως συσπείρωση Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστών, επιτροπών αγώνα, έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη δύναμη απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους με βάση τις πολιτικές τους προτιμήσεις, τους συνενώνει με βάση τα κοινά ταξικά τους συμφέροντα.

Ανεξάρτητά από επιφυλάξεις ή και επιμέρους αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κανείς, είναι κοινώς αποδεκτό ότι για περισσότερο από 20 χρόνια, το ταξικό αυτό μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, εμπνέει, δίνει κουράγιο και δύναμη, είναι παρόν όχι μόνο σε κάθε μεγάλη μάχη της εργατικής τάξης αλλά και δίπλα σε όποιον εργαζόμενο αναζητά στήριγμα απέναντι στην εργοδοσία, σε όποιον βγαίνει μπροστά για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών του, για αυτό η ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο πρέπει να γίνεται υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Η ανάγκη συντονισμού της δράση μας με εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, συναδέλφους από όλους τους κλάδους, είναι ελπιδοφόρα και μοναδική σε όλη τη χώρα, διαμορφώνει προϋποθέσεις να νικήσουμε τη μοιρολατρία, να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης της καθημερινότητας, να ανοίξουμε το δρόμο για συνολικότερες και βαθύτερες αλλαγές προς όφελος των αναγκών μας. Τις μέρες που έμειναν μέχρι την πανελλαδική σύσκεψη, διατρανώνουμε την πεποίθησή μας σε επαφή με περισσότερους εργαζόμενους για να δυναμώσει η πάλη για:

  • Μόνιμους διορισμούς, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη όλων των κενών στις δημόσιε υπηρεσίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια με κατάργηση φόρων σε ενέργεια, καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή χρεών και εξασφάλιση του βιοτικού επιπέδου,
  • Ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με ζωντανές διαδικασίες, που θα ξεπεράσει συμβιβασμένες ηγεσίες, που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης,
  • Εργατικό κίνημα αντεπίθεσης που θέτει στο προσκήνιο την πάλη για ικανοποίηση ευρύτερων αναγκών και στέκεται αλληλέγγυο στους όπου γης κατατρεγμένους εργάτες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της σύσκεψης που μόνο ικανότερους μπορεί να μας κάνει στον καθημερινό αγώνα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.