Τρίμηνη παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Απάντησε το Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. στην από 24/1/2019 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, με την οποία ζητούσε παράταση των προθεσμιών για υποβολή δηλώσεων καθώς και διευκολύνσεις στους συμπολίτες που υποβάλουν δήλωση.

Από την απάντηση προκύπτουν τα εξής:

  1. Υπάρχει δυνατότητα τρίμηνης παράτασης προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης (άρθρο 2, παρ.1 Ν.2308/1995), η οποία δυνητικά θα αποφασιστεί προς τη λήξη της παρούσας προθεσμίας.
  2. Προκειμένου να μην υπάρχουν πολύωρες αναμονές σε περιόδους αιχμής υπάρχει η δυνατότητα διαδικασίας διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης» και ολοκλήρωσης της υποβολής της δήλωσης σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος που αφορά χιλιάδες συμπολίτες, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά και υπεύθυνα το θέμα και θα επανέλθουμε με εκ νέου υποβολή αιτήματος παράτασης αλλά και ζητώντας την αξιόπιστη και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος διαδικασία κτηματογράφησης».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.