ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ

 

Από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ξεκίνησε η καθιερωμένη υποδοχή των φοιτητών και φοιτητριών της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, στη Χίο, μία μόλις μέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, οι καθηγητές, το προσωπικό και οι συνεργάτες του Τμήματος, υποδέχθηκαν την Τρίτη 12/10 τους νέους, αλλά και τους παλαιούς φοιτητές και φοιτήτριες, αυτή τη φορά δια ζώσης και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καράλης», προκειμένου να τους καλωσορίσουν και να τους ενημερώσουν έγκαιρα για τη ζωή στο Πανεπιστήμιο και στο νησί της Χίου, τις πολλαπλές δράσεις του Τμήματος κι επίσης, για το νέο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών που εφαρμόζεται από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Στο ετήσιο Σεμινάριο Υποδοχής και Ενημέρωσης των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος, το οποίο μεταδόθηκε παράλληλα ζωντανά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάνια Μαύρη, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Μανώλης Χριστοφάκης.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Ανδρικόπουλος, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα σπουδών και η κα Ελευθερία Κοκολάκη, υπάλληλος της Γραμματείας, ενημέρωσε τους φοιτητές για τις απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες (δήλωση μαθημάτων, παραλαβή κωδικών και φοιτητικής ταυτότητας κ.λπ.), ενώ ο Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος, Δημήτρης Τροβιάς, μίλησε για τις δράσεις του συλλόγου και για τη φοιτητική ζωή στη Χίο.

Για το Πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης, που υλοποιεί από το πρώτο έτος λειτουργίας του (το ακαδημαϊκό έτος 1985-86) το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και για μικρό χρονικό διάστημα, σε θέσεις εργασίας συναφείς με το αντικείμενο σπουδών, μίλησε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ελένη Γάκη.

Για τη στέγαση και τη σίτιση, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους η υπάλληλος του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας Χίου κα Πλουμίτσα Μινάκη, ενώ για τις πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι φοιτητές στη Χίο, μίλησε ο κος Βασίλης Τσαρδάκας, Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.

Στη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Χίου “Ναυτίλος” με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στις δράσεις του Κέντρου για την υποστήριξη φοιτητών και φοιτητριών, που επιθυμούν την παροχή βοήθειας, αναφέρθηκε ο κος Στράτος Τσουκάρης, Κλινικός Ψυχολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νίκη Γλαβέλη και η Επίκουρη Καθηγήτρια Στέλλα Ζούντα, έκαναν αναλυτική παρουσίαση των ειδικεύσεων (ομάδων μαθημάτων) του νέου προγράμματος σπουδών, που καλούνται να επιλέξουν οι φοιτητές μετά το 2ο έτος των σπουδών τους και οι οποίες έχουν ενσωματώσει τις σύγχρονες τάσεις στο εθνικό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον, καθώς επίσης τις τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Έτσι, νέες ομάδες μαθημάτων που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το σύγχρονο μάρκετινγκ, παράλληλα με παραδοσιακά, αλλά σαφώς εμπλουτισμένα αντικείμενα, όπως η διοίκηση, η λογιστική και η χρηματοοικονομική, συγκροτούν ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών.

Τέλος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μιχάλης Ρουμελιώτης ανέλυσε τις μεταβατικές διατάξεις για την προσαρμογή των παλαιών φοιτητών στο νέο πρόγραμμα σπουδών, απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κα Κυριακή Καραμούζου, συνεπικουρούμενη από την κα Μαρία Σαρμουσάκη, υπάλληλο της Γραμματείας και την κα Θεοδοσία Ευωδιά συνεργάτιδα του Τμήματος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.