Το 2ο ΓΕΛ Χίου επελέγη για το σχολικό έτος 2021-22 ως Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και δημιουργική σκέψη ανακοινώνουμε ότι το 2ο ΓΕΛ Χίου επελέγη για το σχολικό έτος 2021-22 ως Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η διάκριση αυτή αποδόθηκε στο σχολείο μας για πρώτη φορά και περιλαμβάνει γνωριμία, δράσεις και δραστηριότητες ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές μας το θεσμό και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των λοιπών θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μπορέσουν να «νιώσουν» Ευρωπαίοι πολίτες. Τελικός επιδιωκόμενος  στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς την Ευρώπη του σήμερα: τους λαούς, τους θεσμούς της, τους δεσμούς συνεργασίας και τις αξίες που διέπουν ή που θα έπρεπε να διέπουν την ενοποίηση των κρατών της Ευρώπης.

Το σχολείο, αντιμέτωπο με τις προκλήσεις μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τον αλματώδη πολλαπλασιασμό των γνώσεων και την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, καλείται να επανασχεδιάσει τη λειτουργία του και να επικεντρωθεί στη νέα του αποστολή: την  ελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των νέων και την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων στο πολύπλοκο περιβάλλον της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξούμε να συντελέσει κατά το δυνατό σ’αυτό το νέο στόχο της σύγχρονης παιδείας που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας.

 

THE TIPPING POINT

Το 2ο ΓΕΛ Χίου έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point” το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να συνδεθούν και να γνωρίσουν τη σύγχρονη αγορά εργασίας, να ενημερωθούν σχετικά με τις σπουδές και τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν ή που δεν γνωρίζουν καν, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους. Συμπερασματικά η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα αυτό θα καλλιεργήσει στους μαθητές μας δεξιότητες για το μέλλον τους. Ελπίζουμε και προσπαθούμε το σχολείο μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και να αποτελέσει έναν πραγματικό φορέα αγωγής για τους μαθητές μας εκπληρώνοντας την αποστολή του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.