Τρέξιμο ή περπάτημα; Τι είναι καλύτερο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

 

Η κυτταρίτιδα μπορεί να σχετίζεται με πολλούς παράγοντες, από την διατροφή, και τα γονίδια, μέχρι το lifestyle μας που μπορεί να οδηγεί σε κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία του αίματος. Στην ουσία η κυτταρίτιδα προκαλείται από την συσσώρευση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ανομοιόμορφης επιφάνειας που αποκαλείται φλοιός πορτοκαλιού. Η καλύτερη αιμάτωση της περιοχής είναι ένα βήμα για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα και να βελτιώσουμε την όψη της επιδερμίδας, γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνουμε την άσκηση μέρος της καθημερινότητας.

Τρέξιμο ή περπάτημα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Τόσο το τρέξιμο όσο και το περπάτημα εστιάζουν στην περιοχή των ποδιών. Έχουν όμως τα ίδια αποτελέσμα στο σώμα μας; Το περπάτημα βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην καρδιακή λειτουργία, ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αγγειακών παθήσεων έως και 27%. Φυσικά ενεργοποιεί καλύτερα τους μυς των ποδιών ενισχύοντας την μικροκυκλοφορία, το οποίο με την σειρά του μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Τρέξιμο ή περπάτημα; Τι είναι καλύτερο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας-1
©Unsplash

Το τρέξιμο επίσης μπορεί να έχει πολλά οφέλη για το σώμα και την υγεία μας, ειδικά αν ο στόχος είναι η καύση του λίπους, δεν συνδέεται όμως με τον περιορισμό της κυτταρίτιδας. Το καθημερινό τρέξιμο μπορεί να αυξήσει την κατακράτηση υγρών, καθώς τα πόδια έρχονται σε έντονη τριβή με το έδαφος, και εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Για να δείτε αποτελέσματα στον περιορισμό της κυτταρίτιδας, χρειάζεστε μια μορφή άσκησης με σταθερό ρυθμό και όχι με συχνές εναλλαγές. Οι ρυθμοί στο τρέξιμο αυξομειώνονται, ενώ στο περπάτημα παραμένουν ίδιοι, γι’ αυτό και θεωρείται η ιδανική μορφή προπόνησης γι’ αυτό το σκοπό.

Φυσικά για καλύτερα αποτελέσμα, ενδείκνυται μια ολοκληρωμένη μορφή προπόνησης με αερόβια άσκηση που ενδυναμώνει και τονώνει όλες τις μυικές ομάδες. Δεν αρκεί άλλωστε η καύση θερμίδων, αλλά και η τόνωση της επιδερμίδας ώστε να δείτε αποτελέσματα με την κυτταρίτιδα. Η αερόβια άσκηση βοηθά να έχετε καλύτερες επιδόσεις στο τρέξιμο και το περπάτημα, ενώ ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενισχύοντας τις καύσεις. Φυσικά η άσκηση συνδυάζεται πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και σε καλή ενυδάτωση του οργανισμού.

Πηγή: vogue.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.