«Τόλμησαν» να στήσουν ξανά το σταυρό και το πλήρωσαν με προσαγωγές και συλλήψεις στην Απελή Λέσβου! (Φωτογραφικό Υλικό)

40 άτομα προσήγαγε η αστυνομία της Λέσβου νωρίς το πρωί της Κυριακής, στην Απελή, λόγω Σταυρού.

Μία ομάδα ντόπιων και Χιωτών είχε πάει στο σημείο όπου άγνωστοι βάνδαλοι είχαν καταστρέψει τον παλιό σταυρό στην συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να στήσει νέο σταυρό στη θέση Απελή στα Τσαμάκια, όπως αναφέρει το Lesvosnews.

Αρχικά όταν βρέθηκαν στο σημείο οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, όμως οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, θέλησαν να προσαχθούν όλοι μαζί , μην εκθέτοντας τους δύο συμπολίτες τους.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ

«Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα ώστε να δηλώνει σε όποιον έρχεται, ότι εδώ είμαστε Ευρώπη».

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ Ελληνικής προελεύσεώς που δραστηριοποιείται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Σταυρός μπήκε ξανά στη θέση του, αφού οι κάτοικοι στην Απελή Μυτιλήνης έκαναν το αυτονόητο και επανατοποθέτησαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας που κάποιοι γκρέμισαν προς ικανοποίηση των μουσουλμάνων παράτυπων μεταναστών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.