Υπέρ της λειτουργίας του λιμένα Μεστών ο Φορέας Τουρισμού και η Ένωση Ξενοδόχων Χίου

Υπέρ της λειτουργίας του λιμένα των Μεστών και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μεστά – Πειραιά, τάσσονται ο Φορέας Τουρισμού Χίου και η Ένωση Ξενοδόχων Χίου, με δεδομένη την περιορισμένη επισκεψιμότητα στο νησί μας και τις θετικές προοπτικές που μπορεί να επιφέρει η χρήση του για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον  Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, και το Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, αναφέρουν τα εξής:

«Τα διοικητικά συμβούλια του Φορέα Τουρισμού Χίου & Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, με αφορμή την τοποθέτηση και τον προβληματισμό των μεταφορικών εταιριών του νησιού μας, για την χρήση του Λιμένος Μεστών, οφείλουν προς ενημέρωση των αρχών αλλά και της κοινής γνώμης να καταθέσουν την θέση τους για τους λιμένες “πύλες εισόδου” του νησιού μας.

Πάγιο αίτημα, όπως έχει εκφραστεί στο παρελθόν από την ΕΞΧ, αλλά πλέον και από τον νεοσύστατο Φορέα Τουρισμού, είναι ότι η Χίος οφείλει να συνδέεται, με το συντομότερο, κατά το δυνατόν δρομολόγιο, με κεντρικούς λιμένες της Αττικής τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μάλιστα στις Παρασκευές και Κυριακές, ώστε ο νομός μας να καταστεί επιτέλους προσιτός προορισμός και για τα Σαββατοκύριακα.

Η από 20ετίας στρατηγική επιλογή του Λιμένος Μεστών ως δεύτερης πύλης εισόδου του νησιού, έχει βασιστεί σε εμπεριστατωμένες τεχνικές και οικονομικές μελέτες που εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν από Ελληνικές και κοινοτικές αρχές με αποτέλεσμα το παρόν λειτουργικό Λιμάνι.
Εξ’ άλλου η υπάρχουσα κατάσταση του λιμένος Χίου αγγίζει πολλές φορές τα οριακά επίπεδα χρήσης του –γεγονός που βιώνουμε καθημερινά πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες. Θα πρέπει λοιπόν να μας προβληματίσει ιδιαίτερα η συνέχιση της λειτουργίας του, με άξονα και κύρια προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών του.

Οι επαγγελματίες τουρισμού της Χίου με δεδομένη την συγκριτικά περιορισμένη επισκεψιμότητα στο νομό, αναζητούν συνεχώς νέες γεωγραφικές και θεματικές αγορές.
Εργάζονται και ενεργούν δημιουργικά, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, ειδικά όταν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με βάση τις διεθνείς πρακτικές είναι δεδομένα. Είμαστε σύμφωνοι και αισιόδοξοι όσον αφορά την παρούσα και μελλοντική λειτουργία και χρήση του λιμένα Μεστών, χρήση η οποία έχει θετικές προοπτικές για την οικονομία του τόπου μας.

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με κάθε κλάδο της οικονομίας και της κοινωνίας, κατ’ εξοχήν με τον νευραλγικό κλάδο των μεταφορέων, καθώς είναι δεδομένο ότι η αδιάρρηκτη αλληλεπίδραση και οι απαιτούμενες συνέργειες στην αλυσίδα της τοπικής οικονομίας, θα μας οδηγήσουν σε ένα από όλους μας ζητούμενο, ευνοϊκό μέλλον για το νησί».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.