Φορολογικές δηλώσεις 2020: Έρχεται παράταση για ένα μήνα, ποιοι πληρώνουν διπλή δόση τον Αύγουστο

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά 1 μήνα, ικανοποιώντας τα αιτήματα των λογιστών και διευκολύνοντας πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση.
Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 29 Ιουλίου και αναμένεται να πάρει παράταση έως το τέλη Αυγούστου, ενώ όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Αύγουστο θα κληθούν να πληρώσουν διπλή δόση φόρου εισοδήματος μέχρι το τέλος του μήνα.
Η ΑΑΔΕ έχει προσαρμόσει το δοσολόγιο των πληρωμών φόρων εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες (από τρεις διμηνιαίες) δόσεις, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των σχετικών διατάξεων. Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα.
Όσοι δεν υποβάλλουν μέχρι το τέλος Ιουλίου τις δηλώσεις τους, αναμένεται να πληρώσουν μέσα στον Αύγουστο τόσο τη δόση του Ιουλίου όσο και τη δόση του Αυγούστου. Μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουλίου, είχαν υποβληθεί 4,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων σε σύνολο περίπου 6,4 εκατομμυρίων. Αποτέλεσμα είναι να μένουν σε εκκρεμότητα περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.