Χίος Μπροστά: Ενεοί και κεχηνότες

Μετά τη χθεσινή ενημέρωση για τη συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου, μάθαμε ότι κατά τον κ. Δήμαρχο Χίου το σημαντικότερο πρόβλημα μας ως νησί είναι η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές!

Μάθαμε επίσης ότι ο κ. Δήμαρχος ξέχασε στο αεροδρόμιο Χίου τις ομόφωνες και συντριπτικά πλειοψηφικές αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και ζήτησε την επιτάχυνση κατασκευής υπερδομής και στη Χίο.

Σήμερα ο κ. Δήμαρχος στη συνέντευξή του μας δήλωσε ότι στη συνάντηση δεν πήγε ως «αγγελιοφόρος του δημοτικού συμβουλίου», ασχολήθηκε επί μία ολόκληρη ώρα να μας εξηγεί τη θέση του για το μεταναστευτικό και αφιέρωσε ένα ολόκληρο λεπτό για να μας πει ότι πει τους τίτλους «συζήτησης» για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής, υγείας, τουρισμού, ΦΠΑ για τη Χίο.

Προφανώς στη συνάντηση δεν πήγε ο Δήμαρχος Χίου αλλά ο καλός υποτακτικός κομματικός μαθητής και φίλος του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Στ. Κάρμαντζης.

Για αρχή ας του υπενθυμίσουμε τη βασική νομική του υποχρέωση κατά τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων: Ο Δήμαρχος εκπροσωπεί το Δήμο (και όχι τον εαυτό του). Ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Για να μπορεί να υπερασπίζεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει τουλάχιστον να τις έχει διαβάσει ή τουλάχιστον να τις καταλαβαίνει.
Γιατί και σήμερα ο κ. Δήμαρχος για άλλη μία φορά επιχείρησε να διαστρεβλώσει και να προκαλέσει σύγχυση για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ζητά μόνο ταυτοποίηση και καταγραφή στη Χίο, σε μία δομή μέγιστης χωρητικότητας 500 ατόμων.

Όπως ακριβώς συζητείται για τον Έβρο, για τους ίδιους ακριβώς εθνικούς λόγους. Ούτε φιλοξενίας, ούτε διαμονής, ούτε παροχής ασύλου, ούτε «επαρκούς αριθμού» για τις δύσκολες ώρες. Γιατί εφόσον λέει ότι τα σύνορα φυλάσσονται ,οι «δύσκολες ώρες» απομακρύνονται!

Ούτε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο Χίου ζήτησε να επιταχυνθεί η κατασκευή οποιασδήποτε δομής, όπως προσυπέγραψε ο κ. Κάρμαντζης, αλλά έχει θέσει σαφείς προϋποθέσεις:

Την πλήρη αποσυμφόρηση του νησιού, το άδειασμα της ΒΙΑΛ ,ενώ όλες οι λειτουργίες του μεταναστευτικού ( συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ασύλου ) εκτός της ταυτοποίησης και της καταγραφής να πραγματοποιούνται έξω από το νησί μας, για να ξεκινήσει η όποια συζήτηση.

Ο κ. Δήμαρχος υπερέβη ακόμη και την ελάχιστη δέσμευσή του για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ καθώς ευθαρσώς μας είπε ότι δεν ζήτησε και δεν συζήτησε κανένα χρονοδιάγραμμα προφανώς για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον φίλο του υπουργό που έχει υποσχεθεί ότι αυτό θα γίνει μέχρι το Πάσχα ! Μας ενημέρωσε δε ότι ούτε την αντίθεσή του για το Θόλος διατύπωσε με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι θα έπρεπε να πει τι περνάει το Χαλκειός με τη ΒΙΑΛ και δεν είχε χρόνο!

Ο κ. Κάρμαντζης αποκάλυψε την πλήρη άγνοιά του για τα τεκταινόμενα σχετικά με το μεταναστευτικό αφού δεν κατάλαβε αν με τον κ. Πρωθυπουργό συνομίλησε για πιθανή νέα συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Άλλωστε το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι φορώντας το κομματικό του κουστούμι να υπερασπιστεί τον φίλο του Υπουργό Μετανάστευσης και να ανεβάσει τις μετοχές του στο κομματικό χρηματιστήριο.

Ο κ. Κάρμαντζης υποτάχθηκε στην εξυπηρέτηση σχεδιασμών που καταδικάζουν τη Χίο και δεν αντιπροσώπευσε το περήφανο νησί μας ούτε υπερασπίστηκε τα συμφέροντά του.

Τα συμφέροντα του νησιού θα τα υπερασπιστεί η χιακή κοινωνία όποτε χρειαστεί ξανά.Χωρίς την συγκατάθεσή της κανένας σχεδιασμός δεν θα περάσει.


ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.