Χίος το κέντρο του Αιγαίου πελάγους ο ομφαλός της γης απέναντι στην Σμύρνη των 5.000.000 κατοίκων ΝΑ ΓΙΝΕΙ η ΝΕΑ ΒΑΣΗ των ΗΠΑ!

Εν όψει των μελλοντικών σχεδίων της Νέας πενταετούς αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας μας και των ΗΠΑ και για όσα λέγονται και ακούγονται εκτός της ενίσχυσης και επέκτασης των ήδη υπαρχόντων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ ότι θα λειτουργήσουν και νέες σε κάποια από τα νησιά με τις όποιες λίγες ή πολλές γνώσεις μου που διαθέτω, για θέσεις στρατιωτικών σημείων της ευρύτερης περιοχής προτείνω τα παρακάτω:
Γνωρίζουν οι πάντες τις βλέψεις της Τουρκίας για τα νησιά μας και τις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες και εξαγγελίες κάθε λίγο και ειδικότερα τις Οινούσσες και την Παναγιά και φυσικά και την Χίο πού βρισκόμαστε στην μπουκαπόρτα της Σμύρνης και σε απόσταση ένα τσιγάρο δρόμο…αναπνοής σε μία από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας πού υπήρχαν και υπάρχουν βάσεις του ΝΑΤΟ και η λεγόμενη στρατιά του Αιγαίου με αποβατικά πλοία και λοιπές στρατιωτικές δυνάμεις!
Και όπως όλα δείχνουν ο Σουλτάνος δεν φαίνεται να προσγειώνεται με την πραγματικότητα και τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες για την παγκόσμια Ειρήνη και είναι μονίμως ο ταραξίας της ευρύτερης περιοχής και ίσως με αυτές τις ενέργειες του απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ και βρεθεί στην αντίπερα όχθη.
Και όπως γράφω στον τίτλο ” Χίος στο κέντρο του Αιγαίου και μάλιστα ο ομφαλός της γης ” όπως δείχνουν οι χάρτες λέω μήπως οι αρμόδιοι των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο της Ελλάδας όσο και των ΗΠΑ μελετήσουν την γαιοστρατηγική θέση της Χίου για νέα βάση και ναυτική στο φυσικό λιμάνι των Μεστών και αεροπορική επίσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ολύμπων που είναι δίπλα και μάλιστα βρίσκονται στη νοτιοδυτική περιοχή της Χίου και φυσικά ευθεία με το κέντρο της Ελλάδας δηλαδή απέναντι από την Εύβοια και την Αττική.
Άλλωστε το λιμάνι των Μεστών χρησιμοποιείτε από λίγο έως ελάχιστα για το επιβατικό κοινό καθότι βρίσκεται μακριά από την πόλη της Χίου και οι επιβάτες ταλαιπωρούνται να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους.
Πιστεύω ότι είναι η περιοχή των Μεστών και η Χίος γενικότερα η ιδανικότερη θέση από όλα τα άλλα νησιά του Αιγαίου και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μία ενδεχομένως νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και θα υπάρξει και επιπλέον ανάπτυξη της περιοχής με έργα που θα γίνουν και θα υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλά και τουριστική ανάπτυξη της Χίου διότι θα υπάρχει η σιγουριά και η ασφάλεια με την παρουσία και την ομπρέλα της Αμερικής !
Αυτές είναι οι απόψεις και οι σκέψεις μου, που καταγράφω και προτείνω με τόλμη, θάρρος και ντομπροσύνη χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς φόβο και πάθος για το καλό της Πατρίδας μας.
Καλό Ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης και εύχομαι οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προσωπικές μου προτάσεις, απόψεις και σκέψεις!
Χίος 14 Οκτωβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.