Χειμερινά Αθλητικά Μονοπάτια 2022-2023 στα Ψαρά

 

Πρώτη ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση στις 12 Οκτωβρίου

Για πρώτη φορά φέτος, στο νησί των Ψαρών, θα υλοποιηθεί το εξαιρετικό πρόγραμμα «Αθλητικά Χειμερινά Μονοπάτια», με ημερομηνία έναρξης την 17η Οκτωβρίου. Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ήδη γνωστά στα Ηρωικά Ψαρά καθώς εφαρμόζεται εδώ και χρόνια το καλοκαιρινό πρόγραμμα, διάρκειας τριών εβδομάδων, με μεγάλη συμμετοχή.

Κατόπιν του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδο», οι επόμενοι μήνες θα είναι γεμάτοι παιχνίδι, αθλητισμό και καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 μήνες με έναρξη τον Οκτώβριο 2022 και λήξη τον Ιούλιο 2023, ενώ παράλληλα το καλοκαίρι του 2023, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, θα διεξαχθεί και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης διάρκειας τριών (3) εβδομάδων, η έναρξη του οποίου τοποθετείται στο διάστημα μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως και 18 ετών καθώς και σε ενήλικες. Λαμβάνει χώρα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις απογευματινές ώρες, καθώς και ορισμένα Σαββατοκύριακα. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαραίτητη είναι η συμπλήρωση ηλεκτρονικά αντίστοιχης υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής, στην περίπτωση ανηλίκου από τον γονέα/κηδεμόνα και η προσκόμιση ιατρικών γνωματεύσεων για την πιστοποίηση της σωματικής υγείας και καταλληλόλητας των συμμετεχόντων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων στα νησιά της «άγονης γραμμής». Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το “Sports Excellence”, έτερη δράση της Εταιρίας, και υλοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ενημερωτική δια δικτυακή συνάντηση

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ παιχνίδι, αθλητισμό, όμορφες και ωφέλιμες  εκπαιδευτικές δραστηριότητες, νέες συνεργασίες, συναντήσεις ομάδων από όλα τα νησιά στην Αθήνα και πολλές εκπλήξεις.

Η συνάντηση μέσω zoom είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12.10.22 ώρα 15:00 και παρακαλούνται όσοι γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση να πατήσουν το λινκ

https://us02web.zoom.us/j/85938777456?pwd=K050akZUR01wbjNjME9lcmw1aEx4Zz09

Διευκρίνιση όσον αφορά τις εγγραφές των παιδιών: Στάλθηκε προσωπικό μήνυμα σε γονείς παιδιών που συμμετείχαν σε παλαιότερα προγράμματα με τον αριθμό ID των παιδιών προκειμένου να τον καταχωρίσουν στην αίτηση εγγραφής. Για νέες εγγραφές συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, χωρίς καταχώρηση ID στο https://forms.randp.gr/f_401/.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.