Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία !

Την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) η επίσημη αεροπορική εορτή, η οποία από τότε εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις Μονάδες της ΠΑ.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, Αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της ΠΑ, των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire, καθώς και πολιτικών αεροσκαφών των εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η ελαφρά ορχήστρα του Σμήνους Μουσικής της ΠΑ, εκτέλεσε μουσικά κομμάτια της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

Εμείς  εδώ, στον ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην Χιώτικη Διαφάνεια, από την Ακριτική Χίο, τα Ψαρά, τις Οινούσσες, την Βάτο και την Παναγιά  και πιστεύοντας ότι εκφράζουμε τα αισθήματα όλων των νησιωτών, ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και στα στελέχη της που νυχθημερόν μοχθούν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και σίγουροι για το μέλλον!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.