Σε διάλυση ο ΕΦΚΑ: Χωρίς γιατρούς και επιτροπή αξιολόγησης των ασθενών

Σε συνέντευξη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Βρουλή δόθηκαν σχετικές απαντήσεις αναφορικά με την ανυπαρξία γιατρών και την αβεβαιότητα κάλυψης θέσεων για την εξυπηρέτηση των ασθενών στον ΕΦΚΑ. Παράλληλα δεν μπορεί να δοθεί λύση για τους απλήρωτους ασθενείς από τον Νοέμβρη οι οποίοι έχουν λάβει αναρρωτική άδεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βρουλής ενημέρωσε πως τα ηνία της διεύθυνσης τα έχει αναλάβει ο κ. Ροϊλλός ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, αλλά ο ίδιος επιμένει στο κλείσιμο του ΕΦΚΑ και τη μεταφορά των όσων γιατρών έχουν απομείνει εκεί, στο Σκυλίτσειο, για την – όσο γίνεται  – καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Παρόλα αυτά, αν δεν βρεθεί ανάδοχος για τη θέση Διοικητή του Νοσοκομείου τίποτα δεν πρόκειται νε λειτουργήσει σωστά. Συνεχίζει λέγοντας πως είχαν δώσει ακόμη και επίδομα για τους ενδιαφερόμενους αλλά φάνηκε πως η πράξη αυτή στάθηκε άτυχη.

Παράλληλα, παρά την θέλησή του, αν δεν οριστεί ως περιφερειακός σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο όντας γιατρός, κατά το οποίο μετέχει η Αντιπεριφέρεια και όχι η Δημοτική Αρχή, δεν θα μπορέσει να εμπλακεί και να εφαρμόσει τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που επιθυμεί για την καλύτερη λειτουργία του Σκυλίτσειου.

Όσον αφορά την καθυστέρηση των επιτροπών αξιολόγησης για τους ασθενείς με αναρρωτική άδεια, λόγω ελλείψεων μελών και συγκεκριμένα του αγροτικού γιατρού Καρδαμύλων κ. Κρεατσούλα ο οποίος ήταν απών σχεδόν ενός μήνα λόγω ασθένειας του ιδίου, και συνταξιοδότησης του προϊσταμένου επιτροπών, κυρίου Ταναΐνη, τα διαδικαστικά των ασθενών έλαβαν καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται εδώ και αρκετούς μήνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.