ΨΑΡΑ|| Αλλαγή ημερομηνίας  στον Εμβολιασμό κατά της Covid 19.

 

Μικρή αναβολή στους εμβολιασμούς κατά του Covid 19 δόθηκε στην προγραμματισμένη για τις 9 Φεβρουαρίου ημερομηνία εκκίνησης των εμβολιασμών στα Ψαρά.

Ίσως να είναι … για καλό κι έτσι να παρουσιαστεί αύξηση στην συμμετοχή των δημοτών-κατοίκων του νησιού που θα συμμετάσχουν στον εμβολιασμό γιατί μέχρι σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου συμμετοχή έχουν δηλώσει μόλις 155 πολίτες.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού κ. Κώστας Βρατσάνος ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ των κατοίκων. Και στην ερώτηση μου γιατί η συμμετοχή είναι τόσο μικρή αναντίστοιχη της εκστρατείας που έγινε από τον Δήμο Ψαρών η απάντηση του ήταν:

– Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Οι πολίτες έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο κι αυτό οφείλεται στην σύγχυση που προκαλούν οι αντικρουόμενες από τα Μ.Μ.Ε ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα τους.

Άλλοι νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να μετακινηθούν -σε αυτήν την επιλογή τους -,στην Χίο και στο Νοσοκομείο της Χίου για το εμβόλιο γιατί είναι αυτονόητο  ότι συνεργείο δεν θα έρθει άλλη φορά στο νησί μας.

Τώρα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για την οργάνωση του εμβολιασμού, την μεταφορά του ιατρικού υλικού και του προσωπικού κλπ καθώς κι η ενημέρωση. Μετά θα πρέπει μόνος του κάθε πολίτης που επιθυμεί εμβολιασμό να ταξιδεύει ή Χίο ή όπου αλλού επιλέξει.

Εδώ να σας δηλώσω ότι το εμβολιαστικό Κέντρο θα εγκατασταθεί στο Ιατρείο του νησιού κι επίσης ότι για την εγγραφή ενός δημότη-κατοίκου άνω των 18 ετών που επιθυμεί να εμβολιαστεί για να εγγραφεί στον κατάλογο για εμβολιασμό πρέπει να τηλεφωνήσει και να δηλώσει το όνομα, το τηλέφωνο και τον ΑΜΚΑ  του. Ήδη καταρτίζεται συμπληρωματική λίστα.

Η νέα ημερομηνία μετάβασης του συνεργείου εμβολιασμού των δημοτών-κατοίκων  στα Ψαρά θα ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.