Όποιος έχει αγοράσει μέλι από πλανόδιους να μην το χρησιμοποιήσει

 

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι σε συνεργασία με το Α.Τ. Μαστιχοχωρίων, προέβη σε δέσμευση ποσότητας μελιού διαφόρων συσκευασιών από πλανόδιους εμπόρους με ετικέτα χαρακτηρισμού του μελιού ως «Έλατο – Θυμάρι»΄ ή χωρίς ετικέτα.

Κατά τη δειγματοληψία που διενεργήθηκε από την υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι το προϊόν είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ και δε χαρακτηρίζεται μέλι.

Όποιος έχει  αγοράσει μέλι από πλανόδιους  να μην το χρησιμοποιήσει.

Υπενθυμίζουμε άλλη μια φορά το καταναλωτικό κοινό, ότι πρέπει να αποφεύγει αγορές τροφίμων και ειδικά ζωικών από πλανόδιους, καθότι οι συνθήκες συντήρησης και τα προϊόντα συνήθως είναι μη κανονικά.

Να μην αγοράζει από οποιονδήποτε χώρο τρόφιμα με μη κανονικές ετικέτες (σύσταση, αλλεργιογόνα, διατροφική αξία, ημ. λήξης κ.α.), διότι έχουν παρατηρηθεί παράνομες ανασυσκευασίες προϊόντων.

Τα ζωικά τρόφιμα είναι ευαίσθητα σε αλλοιώσεις,  ιδιαίτερα αυτή την εποχή με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας υγείας προβαίνει σε ελέγχους σε όλο το φάσμα της αλυσίδας των τροφίμων- από το αγρόκτημα, έως και την απόρριψή του «στα σκουπίδια» από τον καταναλωτή- είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών πρόσφατα επεστράφησαν σε προμηθευτή 1,5 τόνος νωπών πουλερικών, λόγω κακών συνθηκών μεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε το καλύτερο για την ασφάλεια της υγείας όλων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.