Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Βολισσού

 

Πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και ένα επιπλέον βήμα στην απομόνωση του ευαίσθητου τμήματος της Βορειοδυτικής Χίου αποτελεί η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Βολισσό.

Είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακροχρόνια διαδρομή συρρίκνωσης του έργου των ΕΛΤΑ , ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίησής τους  από τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πολιτική που συνεχίζει σήμερα η ΝΔ.

Η εξέλιξη αυτή γιατί είναι σε βάρος και των αναγκών της περιοχής και του  λαού μας γενικότερα , προστίθεται στο κλείσιμο στα Καρδάμυλα και στο Βροντάδο με τις γνωστές συνέπειες,  αλλά και των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων στο χώρο των ταχυμεταφορών.

Αυτές οι εξελίξεις οι οποίες θα υπάρξουν στα ΕΛΤΑ , με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και με το πολύ πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, θα συμπαρασύρουν ακόμη περισσότερο τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στις ιδιωτικές εταιρείες των ταχυμεταφορών. Το μόνο το οποίο διασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική  είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο παραπέρα μαρασμός της υπαίθρου.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ Βολισσού στην τόσο ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                     Σοφία Γατανά

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.