Ύστατο Χαίρε Της Αντωνίας Κ. Χαλλιορή

 

Οι καρδιές χτυπούν πένθιμα στο μήνυμα της εις Κύριον εκδημίας της λατρευτής χιώτισσας Ματρώνας Egon-Ξυλά. Τα μάτια των αγαπημένων φίλων της βουρκώνουν κι’ αφήνουν το αλμυρό δάκρυ τους να τρέξει στα αυλάκια των θλιμμένων προσώπων. Βαρειά η θλίψη από το ξαφνικό τούτο μαντάτο…

Η γλυκύτατη αρχόντισσα, η καλοσυνάτη χριστιανή Ματρώνα, με το ζεστό χαμόγελο και τα γεμάτα Φώς και Ελλάδα μάτια άνοιξε τα αγγελικά φτερά της και πέταξε στα ψηλώματα του Παραδείσου. Εκεί θα ξανασμίξει με τους γονείς της Μιχαήλ και Σταματία και τον αγαπημένο σύζυγό της Nicholas. Άφησε πίσω τα καλά παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, που καθημερινά θα θυμούνται την καλόκαρδη, γελαστή, ευγενική Μητέρα και γιαγιά.

Οι προσευχές των συγγενών και φίλων καθώς και όλων εκείνων που η ίδια ευεργέτησε και αγάπησε θα την συνοδεύουν στην Ουράνια κατοικία της. Η ψυχή της θα αγάλλεται στον γαλήνιο χώρο που ο Πανάγαθος Θεός, ο μόνος δίκαιος Κριτής, έχει ετοιμάσει για τα αγνά, ευσεβή και φιλεύσπλαχνα τέκνα Του.

Οι άνθρωποι της Χίου που αξιώθηκαν των ευργεσιών και της άδολης προσφοράς της Οικογενείας Ξυλά ας παραμείνουν, τουλάχιστον, λαμπαδιδρόμοι της μνήμης τους. Οι σεπτές μορφές της Ματρώνας και των γονέων της, από το Πάνθεο των μεγάλων του Πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού Ελλήνων Ευεργετών, θα φωτοδοτούν τους Αιώνες. Θα αποτελούν ευγενή πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τις επερχόμενες γενιές, σε καιρούς που το σκοτάδι της ζωής θα αναζητά λίγο από το φως της Αγάπης και του μεγαλείου της Ψυχής τους!

Χίος 14/11/2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.