1η Πανελλαδική νεανική συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία στην Χίο

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κος Ν. Νύκτας δήλωσε τα παρακάτω:

“Καλωσορίσαμε στη Χίο τους “Νέους Ομηρίδες”, την 1η Πανελλαδική νεανική συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία!
Μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορες πόλεις της χώρας μας βρίσκονται εδώ για ένα τριήμερο συμμετέχοντας σε αυτό το νεογέννητο θεσμό!
Η περιφέρεια Β.Αιγαίου με μεγάλη χαρά αποφάσισε να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία και τη συνέδεσε με την τουριστική προβολή. Ο λόγος είναι εμφανής: εμείς οι Χιώτες δεν πάψαμε ποτέ να θεωρούμε τον Όμηρο συμπατριώτη μας και να καμαρώνουμε γι΄αυτό. Το αποδεικνύουν τα Ομηρικά τοπωνύμια, οι παραδόσεις μας, οι αφηγήσεις των Ευρωπαίων περιηγητών που εντυπωσιάζονταν από τα στοιχεία της Ομηρικής κληρονομιάς του τόπου μας και τα διηγούνται εκστασιασμένοι. Ο Όμηρος είναι κομμάτι της ταυτότητας της Χίου και αυτό θέλουμε να το προβάλλουμε στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Όλοι λοιπόν οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση θα μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα που εκπέμπει η Χίος σε όλο τον κόσμο, ως πατρίδα του Ομήρου και ως τόπος πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης!
Θα ήθελα να συγχαρώ το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Β΄μιας εκπαίδευσης Χίου και ιδιαίτερα την άοκνη Στέλλα Τσιροπινά, που είναι η ψυχή αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας, μιας ακόμη πρωτοπόρου δράσης από τις πολλές που έχει εμπνευστεί και οργανώσει, πάντα με φρέσκο και δημιουργικό πνεύμα, και να ευχηθώ ο νεογέννητος θεσμός να βρει συνέχεια στα επόμενα χρόνια γιατί οι μαθητές μας έχουν ανάγκη από δράσεις που τους επιτρέπουν να εκφράζονται με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο!!!!”
                                                                                                                                                         

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.