100 χρόνια Φ.Ο.Β

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου (Φ.Ο.Β.) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1924 δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή από φλογερούς και ονειροπόλους νέους του Βροντάδου που μοναδικό σκοπό τους είχαν να ενώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου με στόχο την πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων και την προσφορά έργων προόδου.

Ο Φ.Ο.Β. στο διάβα των 100 χρόνων ήταν ευεργετικός για τη Χίο και τους κατοίκους της. Η συνεχής προσπάθεια των προέδρων, των μελών των Δ.Σ. του Ομίλου αλλά και πολλών φίλων δημιούργησε την Πνευματική Εστία με αίθουσες εκδηλώσεων και Μουσείων, αλλά και το μεγαλοπρεπές Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου με τη μεγαλειώδη χορηγία της οικογένειας των Φαφαλιών που κτίστηκαν σε εκτάσεις του καθεδρικού ναού Αγ. Γεωργίου Βροντάδου αλλά και ιδιωτών. Παράλληλα, ποικίλες δράσεις για ενήλικες και παιδιά κατέστησαν τον Φ.Ο.Β. παράγοντα προόδου για τη Χίο.

Για να τιμήσει τα 100χρονα του Σωματείου, το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει  εκδηλώσεις με συμμετοχή προσώπων και φορέων του Βροντάδου.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, αποφάσισε να απευθύνει  πρόσκληση στους καλλιτέχνες του Βροντάδου να συμμετέχουν και αυτοί στους εορτασμούς τιμώντας με καλλιτεχνικές δημιουργίες αυτή την επέτειο. Πρόθεσή του είναι να οργανωθεί στο χώρο εκδηλώσεων και αιθρίου του ΦΟΒ,  τη γενέθλιο ημέρα του Σωματείου, Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου 2024,  έκθεση με έργα Βρονταδουσίων εικαστικών, γυναικών και ανδρών που ως θέμα θα έχει “Ο Βροντάδος  του χθες και του σήμερα”  και θα περιλαμβάνει πίνακες Ζωγραφικής, κεραμικά, ξυλογλυπτική, χαλκογραφία.  ( ΟΧΙ DEGOUPAGE ).

Όσες και όσοι θα επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση με ένα έργο που θα σχετίζεται με το πιο πάνω θέμα, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι τις 12 Μαΐου στα τηλέφωνα, κα Αγγελική Νικήτα  τηλ 6946423654, κο Μάρκο Τσαμπλάκο 698 111 2736 και κα Καλλίτση Αργυρώ 6979775489.

Τα λοιπά οργανωτικά και τεχνικά ζητήματα θα αντιμετωπισθούν μέσω κοινής επιτροπής που την αποτελούν οι πιο πάνω εικαστικοί και το Δ.Σ. του Φ.Ο.Β. Για το στήσιμο της έκθεσης οι καλλιτέχνες να φροντίσουν να φέρουν και το καβαλέτο τους.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και χορωδίες της Χίου, στην κοινή συνεδρίασή τους το Δεκέμβριο του 2023 αποφάσισαν να αναθέσουν τη διοργάνωση της 8ης Συνάντησης Χορωδιών Χίου στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου (ΦΟΒ), με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Η Συνάντηση αυτή  θα πραγματοποιηθεί στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2024 στο ΟΠΚ Δήμου Χίου. Προς το σκοπό αυτό ο Φ.Ο.Β.  καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμπληρώσουν τη δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι την  20η Μαΐου 2024: https://forms.gle/uMkATCCStohschK26

Διαβάστε εδώ τους όρους συμμετοχής.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα

  1. Σόφη Κώττη, μαέστρος της χορωδίας «ΧΙΟΝΗ» του Φ.Ο.Β., τηλ. 6949204067, sophykotti@gmail.com
  2. Πολύδωρος Στείρος, πρόεδρος Φ.Ο.Β. τηλ.  6972828236, polsteiros@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.