Η Χίος τίμησε τον ήρωα της αντίστασης Ιάσονα Καλαμπόκα

 

Τον ήρωα της αντίστασης Ιάσονα Καλαμπόκα, που έπεσε νεκρός από τους Γερμανούς λίγο πριν την απελευθέρωση της Χίου τον Σεπτέμβρη του 1944, τίμησε και φέτος ο Δήμος  Χίου.

Η μνήμη του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Ιάσονα Καλαμπόκα,τιμήθηκε σε μια λιτή τελετή στον ανδριάντα του στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου τηρώντας όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο έφεδρος Αξιωματικός Γιώργος Κάρμαντζης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το έργο του ήρωα από την Αρκαδία.

«Είμαι ο τελευταίος της παρέας» είπε ο Δημήτρης Κουσκουσάκης, όταν κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ιάσονα Καλαμπόκα.


Συγκινημένος από την πλευρά του ήταν και ο Δήμαρχος Χίου ο οποίος ανέφερε ότι «η Χίος δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Ιάσονα Καλαμπόκα. Οι ήρωες πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε και αυτό δεν θα ισχύει για τον Ιάσονα Καλαμπόκα» ανέφερε ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.