Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη της Χίου

Ξεκίνησε  την περασμένη εβδομάδα το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης της Χίου, περισσότερο γνωστό ως αντιπλημμυρικά έργα του Καλοπλύτη ποταμού . Το σημείο έναρξης των εργασιών ήταν η οδός Ομήρου, κάθετης  της Προκυμαίας (Λ.Αιγαίου) στο Λιμάνι . Οι εργασίες, στο τμήμα αυτό του έργου, θα έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου Εταιρείας ΤΕΧΝΕΤ κο Γιάννη Ζαννάρα . Στην περιοχή υπάρχουν υπόγεια δίκτυα σωληνώσεων και καλωδίων που είναι αχαρτογράφητα και γι΄ αυτό το λόγο θα γίνουν αρχικά δοκιμαστικές τομές ώστε να εντοπιστούν. Στις εργασίες είναι παρούσα και η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περίπτωση που βρεθούν κάποια ευρήματα από το παρελθόν. Το επόμενο σημείο για ανάλογες  παρεμβάσεις θα είναι η οδός Ψυχάρη.

 

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γιάννης Ξενάκης, τα έργα αυτά είναι απαραίτητα για την πόλη μας μιας και τις περισσότερες φορές με αρκετά έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζουν πολλοί δρόμοι και κυρίως η παραλιακή επί της Προκυμαίας.

” Αυτά τα έργα φιλοδοξούμε να είναι η οριστική λύση του προβλήματος ” είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.