Σε κλίμα δημιουργικής ψυχαγωγίας το 8ο Φεστιβάλ και Ακαδημία ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ σε συνεργασία με την Ορχήστρα ALEA III του Πανεπιστημίου της Βοστώνης συνεργάζονται και φέτος , για να παρουσιάσουν το 8ο Φεστιβάλ και Ακαδημία ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 27 Ιουνίου-9 Ιουλίου 2024.

Το Φεστιβάλ κινείται γύρω από το τετράπτυχο “Δημιουργία- Εκπαίδευση -Έρευνα – Ψυχαγωγία”.

Η Ακαδημία οργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τη Μουσική, τα Εικαστικά και το Θέατρο.

Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία δίνουν τη δυνατότητα σε όλους όχι μόνο να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Παράλληλα προγράμματα της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ εντάσσονται στο Φεστιβάλ και προσφέρουν σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας εξαιρετικές ευκαιρίες δημιουργικής δραστηριότητας, ατομικής έκφρασης και ψυχαγωγίας.

Με το τρίπτυχο Φεστιβάλ-Ακαδημία-ΘΑΛίΑ η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, σε συνεργασία με την ALEA III, συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει στη Χίο από το 2017.

Όπως κάθε χρόνο υπάρχει κεντρικό θέμα, με σκοπό να ενημερώσει όσους συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ (προσκεκλημένοι μουσικοί, Χιώτες μουσικοί και καλλιτέχνες, εικαστικοί, μαθητές όλων των ηλικιών, άτομα Τρίτης Ηλικίας) ή το παρακολουθούν ως ακροατές /θεατές για κάποιο σημαντικό θέμα της Σύγχρονης Τέχνης.

Για το 2024 οι προβολείς θα στραφούν στην Αμερική. Εκεί τον 19ο και 20ό αι. καταφεύγουν επιστήμονες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι από διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στον “Νέο Κόσμο” συνθήκες ξεχωριστές για την ανάπτυξη των τεχνών και των επιστημών.

Για άλλη μια φορά η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ προσφέρει την ευκαιρία να μην είμαστε απλώς θεατές, αλλά συν-δημιουργοί.

Το 8ο Φεστιβάλ και μαζί η Ακαδημία έχουν σχεδιαστεί για τη Χίο και τους Χιώτες. Εξέχοντες προσκεκλημένοι, ντόπιοι καλλιτέχνες, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μαθητές, σπουδαστές ωδείων, άτομα της Τρίτης Ηλικίας , φιλοξενούμενοι του Ψυχιατρικού Ξενώνα “Οίκος Αγάπης” και του ΚΑΠΗ εργάζονται μαζί στη διάρκεια της χρονιάς και εντατικά τις ημέρες του Φεστιβάλ και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που ανήκει σε όλους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.