Χωρίς ευρήματα το αεροδρόμιο της Χίου

Επίκεντρο ζήτημα κατά τη συνεδρίαση της Βουλής αποτέλεσε εκείνο της ανάπλασης του αεροδρομίου «Όμηρος», της Χίου, το οποίο τα τελευταία έτη έχει απασχολήσει αρκετά τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και τα κυβερνητικά πολιτικά πρόσωπα. Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε για το έργο υποδομής, την ανάλογη απάντηση απέδωσε σε ομιλία της, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε ότι έπειτα από έλεγχοι που διεξήχθησαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, προέκυψε η μη εύρεση αδρανών υλικών για το αεροδρόμιο. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως δέκα αεροδρόμια, με συνημμένο της Χίου, όφειλαν να λάβουν πιστοποίηση για την εφαρμογή του κανονισμού 2018/1139, κάτι το οποίο επιχειρεί να επισπεύσει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τις επικείμενες μελέτες που έχουν κατατεθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για απολαβή πιστοποίησης κατά ΕASA, οφείλουν να παραλάβουν τα εξής αεροδρόμια: Χίου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρπάθου, Κυθήρων, Λήμνου, Μήλου, Σύρου και Σητείας. Ιδιαίτερα για το αεροδρόμιο της Χίου, οι επερχόμενοι έλεγχοι θα διεξαχθούν εντός του μήνα Απριλίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.