Προς γαλάζια σημαία ο Όρμος Λω

Σε συνέλευση που πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, εν παρουσία αιρετών και αρμόδιων λοιπών προσώπων, απασχόλησε το ζήτημα της απόδοσης γαλάζιων σημαιών, καθιστώντας έτσι ασφαλείς τις παραλιακές ζώνες της Χίου. Πιο συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για 15 «γαλάζιες σημαίες», εκ των οποίων οι 14 είχαν ήδη αποδοθεί και πέρυσι σε αρκετές παραλίες, εξαιρουμένου του Όρμου του Λω.

Ιδιαίτερα, όπως εκτιμήθηκε κατά τη συνεδρίαση, αναμένεται, η παραλιακή ζώνη του Όρμου Λω, να λάβει φέτος τη γαλάζια σημαία, ενώ ο δημοτικός υπάλληλος κ. Καλλιμώρος, επεσήμανε ότι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να φωτογραφίσουν τις όψεις των παραλιακών ζωνών, και μετέπειτα να αποσταλούν στην Επιτροπή, έτσι ώστε να παρουσιαστούν τα έργα που έχουν γίνει σε κάθε παραλία ξεχωριστά και να εγκριθεί η εκάστοτε βράβευση για το περσινό έτος.

Συνεχίζοντας, όσον αφορά το κόστος της διατήρησης των γαλάζιων σημαιών στις παραλιακές ζώνες, ο Δήμος Χίου καταθέτει το ποσό του ύψους των 495 ευρώ για κάθε σημαία ξεχωριστά, ετησίως.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.