Επιτυχής η αιμοδοσία του “Γεώργιου Βούρου”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και από ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ. ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδίων Χίου «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ» πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά εθελοντική αιμοδοσία υπό την αιγίδα και την ευθύνη της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Χίου. Φέτος η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων Χίου και το Νηπιαγωγείο Λιβαδίων Χίου.
Συγκεντρώθηκαν 35 μονάδες αίματος, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας και τις επόμενες χρονιές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λουκάς Αμπελιώτης, επεσήμανε το υψηλό επίπεδο της αιμοδοσίας στη Χίο και την αντίστοιχη ευαισθητοποίηση των πολιτών, που οφείλεται τόσο στην άρτια οργάνωση της αρμόδιας υπηρεσίας όσο και στις ακάματες προσπάθειες της Προϊσταμένης, κ. Άννας Σωτηρίου. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Δηράκης, ανέφερε ότι τέσσερις συνάνθρωποί από την περιοχή των Λιβαδίων αλλά και από τη Χίο γενικότερα που χρειάστηκαν αίμα, απευθύνθηκαν στον Σύλλογό και εξυπηρετήθηκαν από την περσινή αιμοδοσία. Υπεύθυνη της δράσης από πλευράς του «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΡΟΥ» ήταν η κ. Μαρία Ψαραδάκη, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την επιτυχία όλου αυτού του εγχειρήματος. Σημαντική όμως ήταν και η συμβολή των εξαίρετων Διευθυντών των Σχολείων, κ. Γεωργίου Γαρρή και κ. Μαρίας Μουτρίκα, που, εκτός των άλλων, με την παρουσία και τη συμμετοχή τους απέδειξαν πόσο επωφελής είναι η συνεργασία μεταξύ των φορέων.
Ο Σύλλογος απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους πρωταγωνιστές της εν λόγω δράσης, όλες
και όλους τους εθελοντές, που πρόθυμα προσέφεραν το αίμα τους κάνοντας πράξη το «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ – ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.