17 Απριλίου Απεργιακή Κινητοποίηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απριλίου 2024 :

“Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο), τα Ναυτεργατικά σωματεία, καθώς Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μέλη, τους συναδέλφους απόμαχους και Μάχιμους να δώσουν παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 στις 11:00 στην Πλατεία Βουνακίου. Καθημερινά στενάζουμε από την ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την ενέργεια, από τον πληθωρισμό, τη φορολεηλασία του εισοδήματος, τη διαρκή εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας. Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την ανάπτυξη του άδικου
εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά πραγματικές συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές,
δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ και ζητούν άμεση λύση…… Στην κατάργηση του Παράνομου, καταχρηστικού και άδικου τρόπου με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης Συνταξιούχων, του μνημονικού νόμου (ν. 3986/2011).
Στην εξομοίωση των συντάξεων του ΝΑΤ, με τις σημερινές παρεχόμενες συντάξεις, έτσι ώστε να καταργηθεί η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, η οποία είναι εφεύρεση των νόμων 4387/2016 & 4670/2020, που κατατάσσουν τους συνταξιούχους σε κατηγορίες προ του 2016 και μετά του 2016, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο. Στην Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα. Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα και πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ Χίου, ώστε να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ – ΝΑΤ, για να μην χρειάζεται για «ψύλλου πήδημα» να τρέχουν στον ΕΦΚΑ – ΝΑΤ στον Πειραιά.
Στην Πλήρη δωρεάν απρόσκοπτη κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία. Την ίδια ημέρα (17 Απρίλη) στις 9 π.μ. το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), θα εξετάσει τα ζητήματα των αναδρομικών των Δώρων, κύριων και επικουρικών συντάξεων για το 11μηνο 2015-2016. Καλούμε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς να δώσουν δυναμικό παρών, τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, τα υπερασπιζόμαστε…… δεν τα παραδίδουμε. ”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.