Επείγει η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων

Ο ένοχος για τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Αγίων Αποστόλων φαίνεται να είναι οι ρίζες των δέντρων που βρίσκονται εκεί και οι οποίες πίεσαν τον αγωγό με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά.

Παράλληλα με αυτό, πρόβλημα υδροδότησης υπήρξε στην περιοχή του Βροντάδου λόγω βλαβών στο δίκτυο.

Στην πρώτη περίπτωση το δίκτυο εκκενώθηκε από τη ΔΕΥΑΧ και επισκευάστηκε. Στη δεύτερη, οι κάτοικοι δεν έκαναν άσκοπη χρήση νερού και οι ανάγκες τους καλυπτόταν ή από τις δεξαμενές  που μπορεί να  διέθεταν οι κάτοικοι,,  είτε με υδροφόρα οχήματα.

Βέβαια, το πρόβλημα υδροδότησης στη Χίο είναι γνωστό και ήδη γίνονται ενέργειες για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων που το δημιουργούν, λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων.  Έτσι θα βελτιωθεί και η ποιότητα του νερού που διανέμεται.  Επίσης θα δημιουργηθούν και νέες μονάδες αφαλάτωσης στο Θόλος, εξασφαλίζοντας επαρκές νερό για την υδροδότηση του Βροντάδου.

Η μελέτη για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και θα το κόστος θα φτάσει περίπου στο ύψος των 1.250.000 ευρώ.

Συνάμα, η ΔΕΥΑΧ, εξετάζει και προτάσεις για περιοδική διακοπή υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές, έχοντας υπόψιν το πόσο νερό καταναλώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.  Η λύση αυτή προτείνεται εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των μειωμένων βροχοπτώσεων.

Αναγκαίο είναι και οι πολίτες να προσέχουν αφενός να μην σπαταλούν άσκοπα το νερό, και αφετέρου για να αποφευχθεί αυτό να προσέχουν για τυχόν βλάβες και να το αναφέρουν άμεσα έτσι ώστε να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση της ΔΕΥΑΧ για την διόρθωσή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.