“Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι” με δημοτικό αυθαίρετο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκύψει από γνωστή οικογένεια της Χίου η οποία προ δεκαετίας είχε προβεί σε ενοικίαση αυθαιρέτου εν γνώσει του Δήμου, ο οποίος αυτή τη στιγμή της ζητά την αποπληρωμή των ενοικίων, ενώ επί της ουσίας η ίδια είχε επιστρέψει τα κλειδιά.

Ξεκινώντας, ως αυθαίρετο κτίσμα καθίσταται το Ορειβατικό Καταφύγιο Βικίου, το οποίο παραλήφθηκε από την οικογένεια έπειτα από διακανονισμό με την τότε ισχύουσα Δημοτική Αρχή, και στόχος ήταν να μετατραπεί σε λειτουργικό κατάστημα εστίασης. Ο Δήμος με τη δική του σειρά, είχε εξασφαλίσει στην οικογένεια ότι θα νομιμοποιηθεί το κτίσμα έτσι ώστε να μπορέσει να προσελκύσει κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρούσε στην αποκατάσταση ζημιών του δρόμου.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ενώ είχε προβεί στην ανακατασκευή του κτιρίου, δεν παρατήρησαν κάποια κίνηση από τον Δήμο, ούτε προέβησαν σε διαδικασίες νομιμοποίησης, με αποτέλεσμα να επιστραφούν τα κλειδιά στα χέρια του Δήμου. Επιπλέον, χρεώθηκαν με το κόστος των 1.500 ευρώ ως μη καταβληθέντα ενοίκια για τη χρήση του αυθαιρέτου. Σαν να μην αρκούσαν όλα αυτά, τα μη αποπληρωμένα ενοίκια μεταφέρθηκαν ως μη εισπραχθέντα στη Δ.Ο.Υ με απόρροια το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας.

Αυτή τη στιγμή, η οικογένεια βρίσκεται με δεμένα τα χέρια, ενώ η νυν Δημοτική Αρχή, προτρέπει τους ιδιώτες να κινηθούν δικαστικώς, για την απόφανση της αλήθειας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.