«Ιδιωτικά» 3.000 ευρώ για το ΡΕΞ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα ανάπλασης του παλαιού κτιρίου ΡΕΞ. Επί της ουσίας, ο Δήμος, ανέμενε την έκδοση της οικοδομικής άδειας για τη διαδικασία μελέτης και ανάπλασης του έργου. Πράγματι, με την έναρξη του προγράμματος από τη Διαχειριστική Αρχή, το επικείμενο έργο αναλήφθηκε από ανάδοχο και κατά αυτόν θα προχωρήσει και η έκδοση της άδειας.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνο Μπουλά, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αφοσιωθεί επί τούτου έτσι ώστε οι αδειοδοτήσεις να καταστούν έτοιμες προς έγκριση, ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε, λόγω  των αυξημένων υποχρεώσεων, οι τεχνικές υπηρεσίες ζητούν την άμεση εύρεση και εκκίνηση των λοιπών διαδικασιών από τον ανάδοχο, έτσι ώστε τον ανερχόμενο μήνα με την δημοσιοποίηση πρόσκλησης του ΕΣΠΑ, το έργο να ενταχθεί σε αυτό. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Πατελίδα, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την αποσυμφόρηση κατά κάποιο τρόπο από το βάρος των υποχρεώσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δήμος Χίου ανέλαβε να εξασφαλίσει την έγκριση του κόστους των 3.000 ευρώ, έτσι ώστε το επικείμενο έργο να παραδοθεί σε ανάδοχο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.