Ολοκλήρωση Συμμετοχής Β. Αιγαίου Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη διεθνή έκθεση του κλάδου τροφίμων ποτών “IFE LONDON 2024”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “ExCeL” του Λονδίνου, από 25 έως 27 Μαρτίου 2024, με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την πολύ επιτυχημένη παρουσία των νησιών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη κλαδική έκθεση της Αγγλίας και να συγχαίρει όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Η “IFE LONDON” (International Food & Drink Event), παραδοσιακά αποτελεί τη σπουδαιότερη διεθνή έκθεση του “food beverage industry” της Αγγλίας, ενώ η Μεγάλη Βρετάνια αποτελεί μία εν δυνάμει ανερχόμενη αγορά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Εκτός από τους Βρετανούς επαγγελματίες της διατροφής (συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων και Κύπριων του Λονδίνου), την έκθεση επισκέπτονται και εμπορικοί αντιπρόσωποι, chefs, εκπρόσωποι δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.ο.κ., από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας. Η παρουσία της Π.Β.Α. πραγματοποιήθηκε μέσω της παρόχου ελληνικής εταιρείας “PROMO SOLUTION”, η οποία ήταν και η μοναδική συντονίστρια φορέων επιχειρήσεων της Ελλάδας στη συγκεκριμένη έκθεση. Στην ελληνική συμμετοχή, το παρόν έδωσαν εκτός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Στερεάς Ελλάδας , Θεσσαλίας, καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις της χώρας. Το γενικότερο “slogan” που χρησιμοποιήθηκε στα περίπτερα της “PROMO SOLUTION”, ήταν το “Greece: Authentic, Eclectic, Euphoric”, και στόχευε στην ισχυροποίηση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών στη βρετανική και διεθνή αγορά. Βασική αρχή προωθητικού marketing, ήταν ότι τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, ο τρόπος παρουσίασης και η χώρα προέλευσης, λειτουργούν συνδυαστικά και δημιουργούν μία ενιαία ταυτότητα για τα ελληνικά προϊόντα. Στις ίδιες αρχές, η συμμετοχή της Π.Β.Α. βασίστηκε στη συνολική παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου, ως παραγωγική περιοχή τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας (χρησιμοποιούμενο moto: “North Aegean Region: Taste like … N. Aegean Islands”), με την ταυτόχρονη προβολή των “logos” και των “brand names” των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός αγοραστής με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες.

Τα ανεξάρτητα stands των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπροσώπου τους, καθώς και τον ομαδικό χώρο στον οποίο φιλοξενήθηκαν ασυνόδευτα προϊόντα απ’ όλα τα νησιά, επισκέφθηκε πέραν του καταναλωτικού κοινού από το Λονδίνο, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών από την Αγγλία και άλλες χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν  γευσιγνωστικές δοκιμές των περισσότερων προϊόντων, να λάβουν έντυπο διαφημιστικό υλικό  και δείγματα προϊόντων και να διαπραγματευτούν με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, προκειμένου να ξεκινήσουν εμπορικές συνεργασίες. Το stand της Π.Β.Α. τίμησε με την παρουσία της η εμπορική ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αγγλία κ. Βιβή Καμπούρογλου, ενώ με μέριμνα της παρόχου εταιρείας PROMO SOLUTION, το περίπτερο της Π.Β.Α. επισκέφθηκε οργανωμένο τηλεοπτικό συνεργείο της HELLENIC TV του Λονδίνου. Πολλά από τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία στο περιθώριο των εργασιών τους, να μιλήσουν στην ελληνική τηλεόραση και να διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους, στην πολύ μεγάλη ελληνοκυπριακή αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το οργανωτικό πλαίσιο  το συντονισμό της όλης συμμετοχής, είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας, ο οποίος υλοποιεί την πολιτική εξωστρέφειας προώθησης των προϊόντων των νησιών, όπως αυτή έχει χαραχθεί και εκφραστεί από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων και το συντονισμό της αποστολής, είχε το στέλεχος marketing  επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος. Το περίπτερο της Π.Β.Α., πλαισίωσαν με την παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εθελοντές απόδημοι  φίλοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο, κ.κ. Νεφέλη Κεντώνη, Μάρκος Πίτσιος Νίκος Τριανταφύλλου. Ενδεικτικά διατροφικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α. στην “IFE LONDON 2024”, ήταν ο  “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ, “VAKAKIS WINES”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΒΑΚΑΚΗ, “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΛΟΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΑΡΑΛΗ, “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΟ “ΑΝΤΡΙΚΙΟ” ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας, αφού συνεχάρει τις παραπάνω επιχειρήσεις και την πάροχο εταιρεία, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των διατροφικών προϊόντων των νησιών στους επαγγελματίες επισκέπτες και στο κοινό της έκθεσης, μετά το πέρας της, δήλωσε: “Η βρετανική αγορά και ιδίως αυτή του Λονδίνου, αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας, για τα ως επί το πλείστον άγνωστα μέχρι σήμερα προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στην πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική αυτή αγορά. Η προώθηση των εξαγωγών των τοπικών ποιοτικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου στην παγκόσμια αγορά, υπό τη σημερινή άκρως ανταγωνιστική συγκυρία, αποτελεί μονόδρομο. Οι προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστούν αμείωτες”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.